ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Güney Afrika, Katı Kripto Para Düzenlemeleri İstiyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin Afrika’ya yayılmaya başlarken, Güney Afrika kripto para endüstrisindeki tutumunu ortaya koydu.

Hükümetlerarası Fintech Çalışma Grubu (IFWG), bu hafta yayınlanan bir politika raporunda, kripto para birimlerinin “yasal ihale statüsü olmadan kalmasını” tavsiye etti.

IFWG üyeleri arasında Güney Afrika Rezerv Bankası, Finansal Sektör Yürütme Otoritesi ve Ulusal Hazine bulunuyor.

IFWG ayrıca Güney Afrikalı internet kullanıcılarının %10.7’sinin Bitcoin‘e yatırım yaptığını ve sektörün düzenlemelerini öncelik haline getirilmesi gerektiğini gösteren bir ankete atıfta bulundu. Bu raporda, Güney Afrika düzenleyicileri, sıkı mali gözetim, lisans yapısı ve daha yakın nakit akışı izlemesi getiren ilk kripto paralara özgü çerçeveyi tasarlamaya çalışıyor.

Politika raporunda, “kripto varlıkları ve bu yenilikle ilişkili çeşitli faaliyetler artık düzenleyici sınırın dışında kalamaz” açıklaması yapıldı. Ek olarak, Mali Eylem Görev Gücü (FATF), “yeni teknolojiler” kara para aklama ile mücadele önlemleri ve özellikle “Seyahat Kuralı” tarafından yapılan önerilerin uygulanmasını önerdi. Ayrıca, politika raporuna göre, gelişen kripto para endüstrisinde sıkı bir iç denetim gerekli.

IFWG, kripto paraları ülkenin finansal altyapısında bir yerleşim aracı olarak kullanma yasağı arıyor. Ayrıca, kripto para birimlerinin fiat para birimleri üzerindeki etkisi ile de ilgileniyor.

Rapor, İlk Coin Arzı (ICO) için aynı zamanda mevcut geleneksel menkul kıymetler yönetim planlarıyla uyumlaştırılmasını önerdi. Bununla birlikte, ödeme ve hizmet tokenleri tahsis eden kurumların teknik raporlarını düzenleyicilere sunmaları gerekiyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu