ManşetNedir? Nasıl? Neden?

G.Kore, bankaların CBDC’ye nasıl yaklaştıklarını açıkladı

Sponsorlu İçerik

Güney Kore merkez bankası, dünyadaki merkez bankalarının CBDC‘ye nasıl yaklaştıklarına ve bunu başarmak için Blockchain teknolojisini nasıl kullandıklarına dair bir rapor yayınladı.

Güney Kore merkez bankası tarafından yayınlanan bir rapora göre, merkez bankaları giderek daha fazla dijital para birimi başlatmayı düşünüyor, çünkü Blockchain ve ödeme teknolojisindeki ilerlemeler giderek daha uygulanabilir hale geliyor. Rapor, bankanın dünya çapında merkez bankası dijital para birimleriyle ilgili araştırmalarına dayanıyor ve bu da kendi ulusal dijital para birimlerini araştırdığı veya geliştirdiği bilinen 14 merkez bankasındaki ilerlemeyi inceliyor. Çin, ulusal bir dijital para birimi yayınlayan ilk büyük ülke olmaya hazırlanıyor.

Bank of Korea’nın deniz aşırı CBDC ilerleme raporuna göre, banka ödeme yerleşimlerindeki gelişmelerin devam eden nakit düşüşüyle birlikte merkez bankalarını dijital para birimlerine daha ciddi bakmaya ittiğini belirtti. Birçok ülke, bir süredir merkezi dijital paraların çıkarılması konusunda çalışıyor.

Bankanın raporu, birçok bankanın dijital para birimi işlemlerini dağıtmak ve kaydetmek için Blockchain teknolojisine dayanan IT sistemleri üzerinde çalıştığını söylüyor. İsveç, Singapur, Kanada, Japonya, Tayland ve Hong Kong dijital varlıklar için gelişmekte olan modellerinde dağıtılmış defter teknolojisini tartışan ülkeler arasında yerini alıyor.

Raporda, merkez bankaları şu anda iki ayrı kullanım alanına göre CBDC’leri araştırıyor; günlük işlemler için ve küçük perakende satışlar ve ticari yerleşimler gibi daha büyük işlemler için. Raporda ayrıca, merkez bankaları tarafından dünya çapında ödemeler için yeni bir ana zincir benimsenmesi çağının doğması beklenen kendi dijital para birimlerinin başlatılması yönünde kaydedilen ilerlemenin altı çiziliyor. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin farklı düşünüyor. Bu para birimlerinin sınırların ötesinde çalıştığı için ülkelerin kendi dijital para birimlerine sahip olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu