ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Güney Kore, Kripto Para İşlemlerinden Vergi Almayı Planlıyor

Sponsorlu İçerik

Güney Koreli finans yetkilileri kripto para işlemlerinden elde edilen gelire %20 vergi uygulamayı düşünüyor. Şu anda, Güney Kore‘de kripto para kazançlarından vergi ile ilgili belirli bir yasa yok.

Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanlığı gelir vergisi bürosuna, kripto paralar için vergi planını gözden geçirme emri verdi. Kripto paraların vergilendirilmesi çağrısı, hükümetin kripto para ticaretinden elde edilen kazançları diğer gelirler olarak sınıflandırabileceği yönünde spekülasyonları getirdi.

Bir hükümet yetkilisi, ”Maliye Bakanlığının kripto paraların vergi planını tamamlamadığını” söyledi. Ancak, hükümetin kripto paralara %20 vergi uygulayabilme olasılığı var. Daha önce, Güney Kore hükümetinin kripto para birimleri ile ilgili vergi kanunlarını değiştirmek için diğer ülkelerin yaklaşımlarını incelediği bildirildi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu