Nedir? Nasıl? Neden?

Güney Koreli SK Group, kendi kripto parasını çıkartacak

Sponsorlu İçerik

Güney Kore’nin üçüncü en büyük holdingi olan SK Group, firmanın yatırım kolu SK Square aracılığıyla kendi kripto para birimini çıkaracağını söyledi.

SK Square ayrıca, kripto ihracını kolaylaştırmak için ortakları için bir blok zinciri hizmeti hazırlıyor. Her iki proje de henüz emekleme aşamasında ve şirket, ilk madeni para teklifi (ICO) yoluyla yıl içinde bir token sunumunu hedefliyor.

ICO’lar ülkede yasaklanmış olsa da, yeni seçilen Başkan Yoon Suk-Yeol, ICO’ların olası yasallaştırılması da dahil olmak üzere kripto dostu kuralları geçirme sözü verdi. SK, ya bir yabancı ihracı değerlendireceğini ya da daha dostça bir düzenleyici ortamı bekleyeceğini söyledi.

SK Square bir kripto ekosistemi planlıyor

SK Square’in duyurusu, SK Group’u Güney Kore’nin finansal holdingleri veya “chaebols” arasında kripto çıkarmayı düşünen ilk grup yapıyor. Koreli haber kuruluşu Hankyung, şirketin tokenin benimsenmesini kolaylaştırmak için SK Group altındaki tüm şirketlerden yararlanmayı planladığını bildirdi.Güney Kore’nin en büyük kablosuz taşıyıcısı SK Telecom’un sahibi olan grup, ilk olarak telekom firmasının mevcut blok zincirinde bir token oluşturmayı planlıyor. altyapı. Daha sonra kendi ekosistemini oluşturmak için hizmeti genişletecektir.

SK Groups’un mevcut tüm şirketlerinin para birimini benimsemesi bekleniyor. Belirteç ayrıca SK Telecom’un metaverse platformu ifland’a dahil edilecek.

SK zaten kripto alanında aktif bir yatırımcı. Kasım ayında firma, Güney Kore’nin en büyük kripto borsalarından biri olan Korbit’e 90 milyar Kore wonu (73 milyon $) yatırım yaptı. Anlaşma, SK’yi borsanın ikinci en büyük hissedarı yaptı.

Çarşamba günü, SK Square’in bir birimi olan SK Planet, yeni blockchain projeleri geliştirmek için Korbit ile bir iş anlaşması imzaladı.

Güney Kore’de kripto paralar son derece popüler

Güney Kore’de kripto para kullanımı son yıllarda arttı, hatta ülkenin son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önemli bir vaat konusu haline geldi. Her iki Başkan adayı da daha genç, kripto meraklısı kalabalığa ulaşmak amacıyla kampanyalarına bağlı NFT’leri başlatmıştı.

Statista’dan gelen veriler, Güney Korelilerin %10’unun veya 5 milyon insanın 2021 yılına kadar kriptoya yatırım yaptığını gösterdi.

Son zamanlarda, ülkenin en büyük video oyunu geliştiricilerinden biri olan Krafton, Solana ile bir ortaklık yoluyla metaverse oyunlarına giriştiğini söyledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu