Nedir? Nasıl? Neden?

Güney Koreli yetkililerin yeni hedefi: “Metaverse Yasası”

Sponsorlu İçerik

Kripto para birimlerine yönelik regülasyonlarını sıkılaştıran Güney Kore’den şaşırtıcı bir metaverse adımı geldi. Dünyanın teknoloji anlamında en gelişmiş ülkeleri arasında olan Güney Kore’de yetkililer, sektördeki gelişmeyi teşvik etmek amacıyla bir “Metaverse Endüstrisi Teşvik Yasası” oluşturmaya çalışıyorlar.

Web 3 ve metaverse konularında ciddi adımlar atan Güney Kore, Haziran ayında metaverse alanına 177 milyon dolarlık bütçe ayırdığını duyurmuştu. Bu anlamda Güney Kore, devletin metaverse’e yatırım yaptığı ilk ülke konumuna geçmişti. Ülke şu an “Metaverse Endüstrisi Teşvik Yasası”nı başlatıyor.

Milletvekili Eun-ah-Huh tarafından yasanın meclise taşınacağı ve endüstrinin ne yönde ilerleyeceğine, yatırımların hangi yöne doğru yapılacağına karar vermek için “Metaverse Politikaları Komisyonu” kurulacağı bildirildi.

Komisyon yapacağı çalışmalarda Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile koordineli bir şekilde hareket edecek. Yasa tasarısının detaylı içeriği hakkında ek bir bilgi henüz verilmedi.

Güney Kore metaverse merkezi mi olacak?

Güney Kore meta veriye yoğun şekilde ilgi gösteriyor ve bir metaverse merkezi olmaya çalışıyor. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz Şubat ayında metaverse’e yönelik çalışmalar yaparak sektöre 186 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Haziran ayında da “Dijital Yeni Anlaşma” adındaki yeni programı çerçevesinde 177 milyon dolarlık metaverse yatırımını açıklamıştı. Dönemin teknoloji bakanı, metaverse için “Keşfedilmemiş topraklar” tanımını yapmıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu