ManşetNedir? Nasıl? Neden?
Trend

Hackerlardan eş zamanlı twitter saldırısı!

Sponsorlu İçerik

Binance, Gemini, CZ ve bir kaç önemli kripto para borsası ve sitelerin twitter hesapları hacklendi.

Kripto para ile ilişkili hesaplar neredeyse hackerların göz bebeği. Her geçen gün yöntemleri değişse de, hedef aynı; kişilerin kripto paralarını ele geçirmek.

Daha önce YouTube hesaplarını hedef edinen hackerların bu sefer gündemlerinde önemli isimlerin twitter hesapları vardı. İlk önce dünyanın en popüler kripto para borsası olan Binance‘nın twitter hesabını ele geçiren hackerlar, bir paylaşımda bulundular. Binance‘nin sözde paylaştıkları site ile iş birliği yaptığını ve 5000 BTC ödül dağıtımı gerçekleştireceğini söyleyen korsanlar, kullanıcılardan bu hediyeye ulaşmak için bağlantıya tıklamalarını istediler.

Changpeng Zhao’nun da hesabı ele geçirildi

Korsanların hedefinde yalnızca Binance yoktu. Binance hesabının hacklanmesinden sonra hediye bağlantılarına tıklamama uyarısı yapan Binance Kurucusu Changpeng Zhao‘nun da twitter hesabını ele geçiren korsanlar, CZ‘nin yaptığı bu uyarıyı sildiler. Ardından borsanın twitter hesabından yaptıkları paylaşımın aynısını buradan da yaptılar.

Resmi hesapların ele geçirilmesinden sonra Binance Türkiye hesabından bir uyarı metni yayınlandı ve hesabın hacklendiği bilgisi paylaşıldı. Kullanıcılardan bu durumu twitter’a raporlamasını isteyen yetkililer, bağlantılara tıklanmaması uyarısında bulundu.

Gemini, Kucoin, Coinbase ve CoinDesk’te hacklendi

Çok kısa sürede korsanların saldırısı altında olduğu anlaşılan Binance twitter hesabının yalnız olmadığı görüldü. Korsanlar Kucoin kripto para borsasının da twitter hesabından aynı paylaşımı gerçekleştirdi. Ardından Gemini, Coinebase gibi önemli borsalarında hesaplarından aynı paylaşım gerçekleşti.

Hedefte yalnızca kripto para borsaları yoktu. Önemli haber sitelerinden olan CoinDesk‘in de hesabından aynı paylaşım gerçekleşti. Kısa sürede korumalı olan hesap güvenli hale getirildi.

Hala bir çok kripto para uzmanının, kripto borsasının ve önemli kişilerin twitter hesapları aynı yöntemlerle ele geçirilmeye çalışılıyor. Korsanların bu hamlesine kripto paralara olan yakınlığı ile bilinen twitter’ın ve yetkililerin nasıl önlem alacağı merak ediliyor. Yatırımcıların gergin ve meraklı bekleyişi devam ediyor.

Saldırılar siyaset ve iş dünyasına da sıçradı! Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk…

Hackerlar saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Bir çok kripto para ile ilişkili hesabı ele geçiren hackerlar, Apple, Uber gibi isimlerin de twitter hesaplarını ele geçirdi. Aynı paylaşımlara BTC adresi de paylaşılıp, gönderim gerçekleştiren kullanıcılara iki katı geri ödeme yapılacağı söylendi.

Hemen ardından Elon Musk‘un hesabını da ele geçiren saldırganlar, ardından eski ABD başkanı Barack Obamanın da hesabını çaldılar. Benzer paylaşımları burada sürdüren korsanların paylaştıkları BTC adreslerine Bitcoin yağdı. Amerika başkan adayı Joe Biden’nin hesabı da aynı yöntem için kullanıldı.

Durdurulamayan saldırganlardan nasibini alanlardan biri de Twitter CEO’su Jeck Dorsey‘in sahibi olduğu Cash App oldu. Hackerlar burada paylaştıkları bitcoin adresine de benzer taktik ile para topladılar. Hackerların hesaplarında 11′den fazla BTC birikmiş durumda.

Twitterdan Açıklama Geldi

Twitter’ı etkisi altına alan hack olayı kısa sürede bir çok hesapta kendisini göstermeye başladı. Şikayetlerin artmasının ardından resmi hesaptan bir duyuru yayınlayan Twitter, yaşanan güvenlik olayı ile ilgili gelişmelerin farkında olduklarını ve soruşturup düzeltmek için çalıştıkları bilgisini paylaştı.

Bu gelişmeler twitter hisselerini de etkiledi. Şu anda eksiye düşen hisseler, ilerleyen saatlerde kontrol altına alınmaması olasılığında daha kötü seviyeye gelebilir. Haberimizi güncellediğimiz saatlerde saldırganların sanat piyasasına da geçiş yaptığı görüldü. Güvenlik açığının twitter da olduğu bilgisi de paylaşıldı. Mavi tikli hesapların paylaşım yapmaları kısıtlandı.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu