Nedir? Nasıl? Neden?

Hacklenen Weibo Verileri, 0,177 BTC’ye Satıldı

Sponsorlu İçerik

Çin’in Twitter benzeri bir mikroblog hizmeti olan Sina Weibo, hacklendi. Çin kaynaklı habere göre, Darknet‘te 538 milyon Weibo kullanıcısının telefon numaraları ve verileri 0,177 BTC karşılığında satıldı.

172 milyon numaraya, kimlik, şifre, cinsiyet, coğrafi konum, Weibo gönderi sayısı, aboneler ve diğer bilgiler de dahil olmak üzere kullanıcıların kişisel verilerine erişilebiliyor.

Weibo‘nun bilgi güvenliği müdürü, kullanıcılarının cep telefonu numaralarının geçen yıl sızdırıldığını söyledi. Ona göre, Bilgilerin geri kalanını, saldırganlar İnternet’teki diğer kaynaklardan aldı.

Telegram‘da bir grup kuran hackerlar, BTC veya Ethereum karşılığında, kullanıcının kimlik numarasını, e-posta adresini, adresini ve cep telefonu numarasını vermekle kalmayıp, aynı zamanda online hizmetlerdeki hesaplarını, online satın almalarla ilgili bilgileri, otel kayıtları ve daha fazlasını da alıcılara sunuyorlar.

Telegram‘daki grubun temsilcileri potansiyel alıcılara Kripto para satın almak için, LocalBitcoin, Paxful, Huobi veya LocalEthereum platformlarını tavsiye ediyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu