Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Havai Senatörleri Kripto Paralar İçin Yasa Tasarısı Sundu

Sponsorlu İçerik

ABD‘nin Havai eyaletinden beş senatör, bankaların kripto para hizmetleri sunmasına izin verecek bir yasa tasarısı sundular. Teklif edilen yasa tasarısı kabul edilirse, bölgedeki bankaların müşterileri adına kripto paraları bulundurmalarını yasal hale getirecek.

Dört Demokratik senatör ve bir Cumhuriyetçi senatör, bankaların ABD’nin Havai eyaletinde kripto para emanetçisi olarak hizmet etmesine izin verecek tasarıyı sundu. Demokratik senatörler Gil Riviere, Sharon Moriwaki, Stanely Chang, Les Ihara ve Cumhuriyetçi senatör Kurt Fevella tarafından hazırlandı. Yeni yasa tasarısına göre, eyalet bankalarının 412; 8-2020 bölümleri uyarınca bir güven şirketi gibi rezervleri sürdürmeleri gerekmektedir.

Havai, Katı Kripto Para Düzenlemeleriyle Biliniyor

2017 yılında Havai’nin Finansal Kurumlar Bölümü, kripto para lisanslı kuruluşların müşterileri adına tutulan kripto varlıklarına eşit nakit rezervi bulundurmasını gerekli kıldı. Yasa, Coinbase de dahil olmak üzere eyaletteki birçok kripto para borsanı kapatmaya zorladı. Teklif edilen yasa tasarısı, eyaletteki bankaların mevcut olanlarla birlikte dijital hizmetler sunmalarını kolaylaştırabilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu