Nedir? Nasıl? Neden?

Hindistan’da Kripto Para Benimsenmesi Artıyor

Sponsorlu İçerik

Paxful, bugün Hindistan‘da kripto paraların geleceğinin parlak olduğunu öne süren bir anketin sonuçlarını yayınladı.

Paxful, Hindistan‘da kripto paraların gelecekteki potansiyeli hakkında bir anket gerçekleştirdi. Anket sonucuna göre, 18 ile 55 yaş arasındaki Hintli erkek ve kadınların genel varlıklarını dijital varlıklara yönelteceklerini gösteriyor.

Hindistan, kısa bir süre önce kripto para yasağını kaldırdı ve bir milyardan fazla nüfusa fırsatlar dünyasını açtı. Yasak kaldırmadan önce ve son Paxful verilerine göre, Hindistan‘ın kripto para birimleri hakkındaki düşünceleri hükümetin aksineydi. Ocak ayında eşler arası pazardaki ticaret hacmi 3 milyon doların üzerine çıktı.

  • Mart anketine göre, katılımcıların % 93.8’i 2020’de yasağı kaldırmadan önce kripto paralara yatırım yaptı, % 90’ı Bitcoin ve % 44’ü Ethereum tutuyor.
  • Ankete katılanların %75’inden fazlası, transfer işlemlerinde kripto paralara güveniyor.
  • Katılımcıların ortalama üçte ikisi, kripto paraların finansal özgürlüğe giden yol olduğunu belirtti.

Katılımcıların % 60’ından fazlası, kripto para şirketlerinin yasağın kalkmasından dolayı gelişeceğini ve perakende sektörüne de fayda sağladığını belirtti.

Hintliler düzenlemeyi benimsemeye istekli görünüyorlar, katılımcıların dörtte üçü KYC düzenlemelerinin dijital varlıkların devam eden başarısı için önemli olduğuna inanıyor.

Hindistan‘da kripto paralara olan yatırım artıyor, ankete katılanların % 40’ı diğer yatırım seçeneklerine göre kripto paralara yatırım yapma niyetinde olduğunu belirtti. Hisse senetleri ve tahviller % 30, gayrimenkul ve altın % 14 geriledi.

Anket sonuçları, kripto paraların geleneksel bankacılık sistemine katılamayan herkese finansal erişim sağlama yeteneğine sahip olduğunu gösteriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu