ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Huobi, Türklere Vadeli ve Kaldıraçlı İşlemleri Durduruyor

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Huobi, Türk kullanıcılara, yerel yasalar ve düzenlemelere uyum kapsamında, vadeli (futures) ve kaldıraçlı (margin) işlemlere erişimi durduruyor.

Huobi borsasının yaptığı açıklamada:

”Türkiye’deki kullanıcılarımızın beklenti ve ihtiyaçlarını doğru anlamaya verdiğimiz önem sebebiyle 2019 yılında Huobi Turkey Teknoloji A.Ş.’yi kurduk. İstanbul’daki ofisimizde kripto para sektöründe uzmanlaşan Türk ekibimizle size yüksek standartta hizmet vermek için çalışıyoruz. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti’nin kanun ve düzenlemelerine uyum konusunda da büyük hassasiyet gösteriyoruz.

Huobi Global’de kullandığınız vadeli işlemler (futures) ve kaldıraçlı işlemler (margin) ürünlerimiz, kripto varlıklar üzerinden işlem yapılan türev yatırım ürünleridir. Türkiye’deki türev yatırım araçları ile ilgili düzenlemeler Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılmakta olup mevzuatta kripto para bazlı işlemler ile ilgili belirsizlikler bulunmaktadır. Bu nedenle, gerekli düzenlemeler yapılana kadar, Türk kullanıcılarımızın bahsi geçen ürünlerimize erişimini durduracağımızı paylaşmak isteriz.”

Kullanıcıların, 2 Nisan 2020’ye kadar Huobi Global websitesinden; 10 Nisan 2020’ye kadar da mobil uygulama üzerinden işlem yapabilecekleri belirtildi.

Vadeli işlemler ve kaldıraçlı işlemlerdeki varlıkların 10 Nisan 2020 tarihine kadar borsa hesaplarına transfer edilmesi gerektiği de aktarıldı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu