ManşetNedir? Nasıl? Neden?

IOTA Vakfı:”Trinity Kullanıcıları Şifrelerini Değiştirmeli”

Sponsorlu İçerik

IOTA Vakfı, güvenliği ihlal edilmiş Trinity cüzdanları için bir güncelleme yayınladıktan sonra kullanıcılara şifrelerini değiştirme çağrısı yaptı. Ayrıca, fonların güvenliğini sağlamak için yakında daha fazla adım atılacağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta IOTA Vakfı, bilgisayar korsanları tarafından 2 kez saldırıya uğradı ve en az 10 hesaptan para çalmasının ardından ağını durdurma kararı aldı. Vakıf, Trinity‘nin masaüstü sürümüne karşı güvenlik açığını araştırıyor.

Vakıf, yalnızca belirli tarih aralığında masaüstü Trinity‘i açan kullanıcıların risk altında olduğundan emin. Bununla birlikte, mobil cüzdan için bir güncelleme de yayınladı ve kullanıcılara şifrelerini “dikkatli bir şekilde” değiştirme çağrısı yaptı.

Fon Kaybeden Kullanıcılar IOTA Vakfına Başvurmalı!

Güvenlik açığı, kullanıcıların Trinity‘ye doğrudan entegre edilen ve kullanıcıların doğrudan cüzdandan IOTA satın almalarını sağlayan bir hizmet olan MoonPay‘e bağlı gibi görünüyor. Fon kaybeden IOTA sahiplerinin Discord kanalı aracılığıyla vakfa başvurmaları gerekiyor. Vakıf, hırsızlık kurbanları için bir iyileştirme planı üzerinde çalıştığını belirtti. Ancak nasıl bir plan üzerinde çalıştıkları açıklanmadı. Vakıf, failleri bulmak için kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışıyor.

Bu olay, kripto para alanında yaygın hale gelen birçok hırsızlık olayından sadece biri. Bu olaydan önce Trinity bağımsız olarak denetlenmiş ve kullanımı son derece güvenli kabul ediliyordu.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu