ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

İran 1.000’den Fazla Kripto Para Madenciliği Lisansı Verdi

Sponsorlu İçerik

İran hükümetinin sektörü düzenlemeye gitmeye başladığından beri kripto para madenciliği için 1.000‘den fazla lisans verdiği bildirildi. Ülkede bir dizi büyük maden kuruldu, ancak yüksek elektrik tarifeleri birçok küçük yatırımcıyı uzak tuttu.

İran’ın BİT Teşkilatı yetkilisi Amir Hossein Saeedi Naeini, ülkenin kripto para madenciliği endüstrisinin durumu ile ilgili açıklamasında “kripto para madenciliğinin yeni bir endüstri olduğunu, ancak İran’da birçok insanın ilgisini çektiğini madencilerin lisans alması gerektiğini” belirtti.

Yetkili ayrıca, “Çalışmalarımız, kripto madenciliği endüstrisinin ekonomiye 8.5 Milyar$ gelir ekleme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor” dedi.

Büyük Zorluk Elektrik Maliyeti

Amir Hossein Saeedi Naeini, kripto para madenciliği endüstrisinin İran ekonomisine yardım etme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor. Ancak, elektrik maliyetinin İran’daki kripto para madencileri için büyük bir zorluk olduğunu açıkladı. Bir dizi büyük ve endüstriyel yatırım kurulurken, haber kanalına şunları söyledi:

”Elektrik oranlarını ve maliyetlerini değiştirmenin kripto para madenciliği endüstrisini artırabileceğini ve daha fazla gelir yaratabilir. Bu sektördeki çalışma koşulları sadece büyük kapitalistler kripto para madenciliği pazarına girecek şekilde değil, tüm madencilerin çalışabileceği şekilde olmalıdır.”

İran hükümeti, aylarca süren müzakerelerin ardından Ağustos ayında kripto para madenciliğini resmen bir endüstri olarak tanıdı. Kripto para madencilerinin faaliyetlerine başlamadan önce Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı tarafından lisanslanması gerekiyor. Ülkenin Enerji Bakanlığı sözcüsü, o sırada bu madencilik makinelerinin güç tüketiminde %7‘lik bir artıştan sorumlu olduğunu söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu