ManşetNedir? Nasıl? Neden?

IRS Mart Zirvesi, Kripto Para Vergi Netliğine Dikkat Çekecek

Sponsorlu İçerik

ABD İç Gelir Servisi (IRS), davetliler listesinin kripto para şirketleri, avukatlar ve kripto para vergisi hakkında daha fazla açıklık isteyen diğer girişimcileri içeren IRS Mart Zirvesi‘ne ev sahipliği yapmaya karar verdi.

Amerika Birleşik Devletleri vergi sezonu resmi olarak 27 Ocak 2020’de başladı ve ülkenin gelir hizmeti ajansı, doğru vergi beyannamelerinin bildirilmesinde herhangi bir başarısızlığın olmamasını sağlamak için tüm gerekenleri yapıyor.

IRS, süreci hızlandırma ve pürüzsüz bir dosyalama dönemi yapma çabası halinde. Kripto para endüstrisine katılan herkesi vergi ödeyen hizmetler ile düzenleyici yaptırımlar arasında doğru dengenin nasıl sağlanacağı konusunda aydınlatmayı hedefliyor.

Girişim, geçen yıl, kripto para sahiplerinin vergi kaçırmaktan nasıl caydıracakları konusunda netlik isteyen ABD Kongre temsilcilerinin tekrarlanan taleplerini izliyor. Onlara göre, IRS tarafından sunulan yönergeler birçok soruyu cevapsız bırakıyor ve vergi mükellefleri tarafından uygun şekilde uygulanmadan önce daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuluyor.

IRS, kripto para vergi kaçakçılığına son vermek istiyor. Bu nedenle, zirvenin gündemi, uyumluluk, vergi beyanlarının doğru bir şekilde dosyalanması, kripto para borsalarının ve kripto para sahiplerinin vergileri bildirirken karşılaştığı teknolojik zorlukları içeriyor. Seminer, ayrıntılı bir soru cevap oturumu ile birlikte, her oturumun 90 dakika süreceği hem kamu hem de özel sektörlerin uzmanlığı ile gerçekleştirilecek. Duyuruya göre IRS, Vergi İdaresi ve Hazine Departmanı uzmanlarını içeren katılımcılar, vergi dosyalamasının karmaşık hale getirilmesi sürecini basitleştirmenin yollarını arıyor ve bu sektöre mensup kişilerin uzun süren konuşmalara katılacağını düşünüyorlar. Bu çabaların hükümetin vergi kaçakçılığına ilişkin artan sorunlara sıkışmasına yardımcı olmada uzun bir yol kat ettiği görülüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu