Nedir? Nasıl? Neden?

İsveç Bankası, Dijital Para Birimini Test Etmeye Başladı

Sponsorlu İçerik

İsveç Merkez Bankası (Riksbank) yaptığı açıklamada, Avrupa’nın ilk merkez bankası dijital para birimini (CBDC) test etmeye başladığını söyledi. İsveç Merkez Bankası, testin amacının vatandaşlara kullanımının e-posta göndermek kadar kolay olduğunu göstermek olduğunu söyledi.

İsveç, birkaç yıldır nakitsiz bir topluma doğru ilerlemekte lider konumda. İsveç bankalarının yarısından fazlası kasalarında fiziksel para bile tutmuyor. Ödemelerin çoğu kredi/banka kartları veya mobil ödeme uygulamalarıyla gerçekleşiyor ve nakit, işlemlerin yalnızca %20’sini oluşturuyor. Bu nedenle CBDC‘nin kullanımını İsveç vatandaşlarının benimsemesi kolay olacağa benziyor.

Riksbank, dünyanın en az nakit bağımlı ülkesi olan İsveç‘in CBDC‘yi etkin bir şekilde uygulayıp uygulayamayacağını analiz etmeyi amaçlıyor.

İsveç’in E-Krona ile ilgili denemelerinin Batı’daki diğer gelişmiş ekonomilera sahip ülkeler tarafından pilot test aşaması merakla bekleniyor. E-Krona, bir danışmanlık firması olan Accenture tarafından geliştiriliyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu