ManşetNedir? Nasıl? Neden?
Trend

”Japonya’nın, Dijital Yen’i Yaratması Gerekiyor”

Sponsorlu İçerik

Japonya‘nın iktidardaki Liberal Demokrat Partisinden üst düzey bir milletvekili, ülkenin önümüzdeki 2-3 yıl içinde kendi dijital Yen’ini yaratması gerektiğini söyledi.

Kozo Yamamoto pazartesi günü Reuters’e;

“Ne kadar erken o kadar iyi. Hükümetin politika yönergelerine dahil edilecek teklifler hazırlayacağız ve umarım iki, üç yıl içinde gerçekleşmesini sağlayacağız ”.

Milletvekili, Japonya’nın Çin’in dijital para birimindeki ilerlemesine karşı duyduğu baskıyı vurguladı.

Geçen ay, eski ekonomi bakanı Akira Amari liderliğindeki bir başka Japon milletvekili grubu, dijital para çıkarma teklifi üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Yamamoto bugün hükümeti önerilerini kabul etmeye zorlamak için Amari ile birlikte çalışacağını dile getirdi.

Japonya, Çin’in yaklaşmakta olan Dijital Yuan‘ının potansiyel etkisini azaltmak istiyor. Japonya iktidar partisinden bir milletvekili olan Norihiro Nakayama, geçtiğimiz günlerde Çin’in dijital para biriminin “mevcut küresel rezerv para birimi sistemi ve para birimi hegemonyası için bir meydan okuma” olduğunu ve Japonya’nın Çin’in çabalarına karşı ABD desteğine ihtiyacı olacağını söyledi.

Ülkenin merkez bankası olan Japonya Merkez Bankası, dijital para birimlerini araştırma girişimlerine başladı. Geçen ay, diğer beş büyük merkez bankasıyla (İngiltere Bankası, Kanada Bankası, Avrupa Merkez Bankası, Sveriges Riksbank (İsveç) ve İsviçre Ulusal Bankası) dijital para birimlerini keşfetmek için el ele verdi.

Yamamoto;

“Her ülke para akışlarını kendi (dijital) para birimleriyle kontrol etmeyi başarırsa, bu durum kriz anında büyük bir salınımı önleyebilir ve kendi ekonomisini dengeleyebilir.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu