ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Jihan Wu, Yeni Satış Stratejilerini Açıkladı!

Sponsorlu İçerik

Bitmain Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jihan Wu, Bitmain’in uzak pazar hakimiyetini düzeltmeyi hedefleyen müşteri satış stratejileri hakkında bir kaç farklı değişiklik yapıldığını açıkladı.

Çin‘in kripto madenciliği devi olan Bitmain, şirket karının iyileştirilmesine yönelik mevcut satış yöntemlerinde bir kaç değişikliğe gidildiğini ve birçok müşteri için daha kolay hale getirildiğini açıkladı. Bitmain kısa bir süre önce pazar payının bir kısmını kaybettiğinden, bu değişiklik hareketlerini pazar durgunluğunu düzeltmek için yapmaya karar verdi.

Bunun duyurularını Micree Zhan‘ın son zamanlardaki anormal çıkışlarından sonra Bitmain‘in tek başkanı ve CEO’su olan Jihan Wu yaptı. Cumartesi günü Çin‘in Chengdu kentinde ev sahipliğini yaptığı bir etkinlikte müşterilerine konuşan Wu, Bitmain’in kendi işlerine yardımcı olmak için müşteri ve ortakları adına yeni riskler almaya hazır olduklarını açıkladı. Wu üç büyük değişikliğe gidildiğini duyurdu.

Daha önce Bitmain‘in formatı bir müşteri yada ortağı tarafından satın alınmayan madencilik ekipmanları için sevkiyattan önce toplam ödeme almak iken şimdi ise, şirket müşterileri bir süre için parça parça ödeme yapmalarına izin verilecek. Ancak, müşterilerin ödemeleri tamamlanana kadar ekipmanları kilitleyebilecekler. Wu konuşmasında 100 ile 999 madenci arasından ön sipariş vermek isteyen müşterilerin %50 ilk ödeme yapmasına da izin verileceğini veya  daha fazla satın almak isteyen büyük müşteriler için bu oranın %20‘ye düşeceğini söyledi. Bununla birlikte her iki kategori içinde ödemeler gönderimden en az 7 gün önce yapılmalıdır. Bu müşterilerin finansal yüklerini Bitmain ile geçici olarak paylaşmalarına olanak sağlayacak.

İkinci ana düzenleme ise Bitmain‘in ihtiyaç duyduğu ekipmanların tamamını satın alamayacak olan maden çiftliklerinin işletmelerine yardım eli uzatmasına olanak sağlıyor. Wu, Bitmain’in AntMiner S17 veya T17 kiralamalarını sağlayacak ve aynı zamanda da KW saat başına 0.35 Yuan enerji masraflarını da karşılayabileceklerini açıklayan bu operatörler ile bir anlaşma yoluna gireceğini de açıkladı. Bununla birlikte operatörler ekipmanın onarım ve bakımını da üstlenmelidir. Anlaşma Bitmain’in %75’ini alacağını ve geri kalanının ise mal sahipleri ile kalacağını da belirtmektedir. Bununla birlikte kazanç eğer Bitmain tarafından zaten ödenmiş miktarlardan daha fazla ise bu işe yaramıştır, değilse Bitmain üretilen tüm paraları alabilecektir.

Üçüncü düzenleme ise, şayet işler yolunda giderse yatırımcılara büyük ölçüde fayda sağlayacak seçenekler sunmaktadır. Temel olarak 1 Dolar harcamak isteyen müşteriler ArtMiner S17 Prolardan 5 Milyon yaklaşık 1000 birimilk sıralarının yaklaşık %1′i olacak olan 62 tane seçenek sunacak. Bu anlaşmaya göre bu müşteriler 27 Mart’a kadar Bitcoin’i 35.000 Yuan (5.000 dolar)‘a satabileceklerdir. Fiyatlar o zaman kadar 35.000 Yuan altına düşerse müşteriler fiyatların ne kadar değiştiğine bağlı kalarak karlarını çekebileceklerdir.

Şirket bu hareketler ile Bitmain’in madencilik pazarındaki konumunu korumasını sağlamayı ve mümkün olduğunca rekabete dayalı bir şekilde uzun mesafeler almayı amaçlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu