ManşetNedir? Nasıl? Neden?

JPMorgan: Libra’nın Önemli Bir Büyüme Potansiyeli Var

Sponsorlu İçerik

Amerikan finansal holding devi JPMorgan, Blockchain teknolojisinin kitlesel benimsenme hızını, stabilcoinlerin istikrarını ve en büyük sosyal ağ Facebook‘un Libra projesinin beklentilerini analiz etti.

JPMorgan araştırmacıları, dağıtılmış defter teknolojisinin (DLT) bankalar ve borsalar da dahil olmak üzere çeşitli şirketler tarafından giderek daha fazla uygulandığını belirtiyor. Ancak, onların görüşüne göre, Blockchain‘in kitlesel olarak benimsenmesi için hala zamana ihtiyacı var.

JPMorgan araştırmacıları:

”DLT, bankaların iş modellerini dönüştürebilecek, bilgi aktarımının verimliliğini, depolamanın güvenilirliğini ve süreçlerin esnekliğini artırabilecek uzun vadeli bir potansiyel görüyoruz.”

Onlara göre, ilerleme hızı yasal ve teknik sorunların yanı sıra platformlar arası entegrasyon ile ilgili konulara da bağlı olacak.

JPMorgan araştırmacıları:

”Son 3-5 yıl boyunca, Blockchain çözümlerinin geniş bir şekilde benimsenmesini gördük. Bununla birlikte, makro ekonomik ortam, düzenleyici temeller ve platformlar arası entegrasyon gibi teknik konular gelecekteki ilerlemeyi etkileyebilir.”

74 sayfalık rapora göre, bankalar DLT’yi uzlaşma takas sistemlerinin yanı sıra teminat yönetim mekanizmaları oluşturmak için kullanıyorlar. Kripto paralar da büyük oyuncular arasında daha popüler hale geliyor.

JPMorgan araştırmacıları:

”Kripto para piyasası olgunlaşmaya devam ediyor. Kurumsal yatırımcıların dijital varlık ticaretine katılımı artık önemli hale geldi.”

Libra Projesi

Raporu hazırlayanlar genellikle Libra ödeme sisteminin uygulanabilirliğinden emin. Ancak, olası bir kısa vadeli likidite açığı karşısında ağın ölçeklendirme yeteneği hakkında bazı şüpheler ortaya atılıyorlar.

JPMorgan araştırmacıları:

“Libra gibi stabilcoinler önemli büyüme potansiyeline sahip. Sonuçta, işlem aktivitesinin önemli bir kısmını alabilir. Ancak, sistemin olası çöküşü ciddi makro ekonomik sonuçlara neden olabilir. Dünya kesinlikle özel para için hazır. Fiat para birimi olarak gördüklerimizin çoğu özel olarak piyasaya sürüldü.”

Öte yandan JPMorgan, stabilcoinlerin merkezi hükümet tarafından bir ödeme aracı olarak kabul edilmeden önce ciddi düzenleyici engellerle karşılaşacağından emin.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu