ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kore borsalarının tamamı kapanma riskiyle karşı karşıya

Sponsorlu İçerik

Açıklamalar, ülkedeki kripto düzenlemesi için artan çağrıların ardından geldi. Güney Kore Finans Komitesi başkanı Eun Seong-soo, ilgili düzenlemelere uymazlarsa bu yıl Eylül ayında kapatılma riski taşıyan 200’den fazla kripto para borsası olduğunu söyledi.

Yetkililerin kripto para birimi ticaretine vergi koymayı planladığını ve hükümetin ”kripto para yatırımcılarını koruma planlarının” olmadığını da sözlerine ekledi.

Kore Yönetmelikleri

Bu yılın başlarında Güney Kore , ülkedeki kripto para borsaları ve yatırımcıları için yeni yasalar çıkardı, daha katı düzenlemeler, yeni KYC politikaları, farklı bir vergi planı getirdi. Tüm kripto para işletmelerinin ülkeye kaydolmasını zorunlu kıldı.

Özel Para Yasası‘nın revize edilmiş yasa tasarısı 25 Mart’ta yürürlüğe girdi. Altı aylık ödemesiz sürenin ardından 24 Eylül’den itibaren yürürlüğe girecek. Değişiklik, kripto para borsası bilgi koruma yönetim sistemi (ISMS) sertifikasyonu ve gerçek isimli hesapların verilmesi gibi gereksinimleri karşılamasını gerektiriyor. 

Ancak Eun‘a göre, hiçbir kripto para borsası Özel Para Yasası uyarınca hükümete kaydolmadı ve “Eylül ayında aniden kapatılabilirler.” şeklinde görüş bildirdi.

“İnsanların (yatırımcıları) korumaları gerektiğini düşünmüyorum çünkü insanlar çok para yatırıyor ve ilgileniyorlar. Yanlış yoldan giderseniz, yanlış yoldur”

Patlayan kripto pazarı

Eun’un yorumları, Kore’de patlayan bir kripto para pazarının ortasında ve artan ticaret hacimlerinde geldi. Bazı günler kripto para alım satım hacimlerinin ülkenin hisse senedi piyasası alım satım hacimlerini aştığını gördü. Dünyanın herhangi bir yerinde bu tür şeyler ilktir.

Analitik aracı CoinGecko‘ya göre, Kore‘nin en büyük üç kripto para borsası yalnızca son bir günde yaklaşık 20 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdi ve diğer en iyi borsalar 100 milyon doların üzerinde hacimler gördü.

Bu arada, Eun’un açıklamaları Güney Kore’deki yerel alışverişler için felaket anlamına gelirken, yerel endüstri uzmanları bunun doğrudan bir yargıdan çok bir uyarı olabileceğini söylüyor.

Asya’daki MakerDAO‘nun Seul merkezli iş geliştirme başkanı Doo Wan Nam durumla ilgili:

“Çeşitli konularda bir artış olduğu için bu anlaşılabilir bir ifade. Ama bunu daha çok bir uyarı olarak alıyorum, Koreli yatırımcılarda da aynı şeyi umuyor.

Kripto para ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu