Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Kripto Baba, Dijital Dolar Projesi Başlatıyor

Sponsorlu İçerik

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu‘nun (CFTC) eski başkanı J. Christopher Giancarlo, Dijital Dolar Projesi‘nin lansmanı için hazırlanıyor. Kripto paralara olan sevgisi nedeniyle Kripto Baba olarak da adlandırılan Giancarlo, şimdi planını gerçeğe dönüştürmek için kâr amacı gütmeyen Dijital Dolar Vakfı‘nı kurdu.

Giancarlo’nun vakfı, Accenture‘a danışmanlık desteğini sağlamak için şimdiden anlaştı. Birlikte, ABD Doları’nın tokenleştirilmiş bir versiyonu fikrini keşfetmeye devam etmek için Dijital Dolar Projesi‘ni oluşturacaklar.

J. Christopher Giancarlo:

“Diğer Federal Rezerv yükümlülükleriyle bir arada bulunacak, yeni dijital dünyanın, daha ucuz, daha hızlı ve daha kapsayıcı bir küresel finansal sistemin taleplerini karşılamak için bir çözüm aracı olarak hizmet verecek olan Dijital Dolar Projesi’ni başlatıyoruz.”

Proje, Dolar CBDC’nin uygulanması için atılması gereken pratik adımlar üzerine duracak. Dijital Dolar’ın potansiyel tasarım çözümleri bulmak için işadamları, ekonomistler ve düzenleyicilerden oluşan düşünce grubu oluşturulması planlanıyor.

Şu an itibariyle, yeni kripto para projesinin ABD Federal Rezervi tarafından destekleneceği bildirildi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu