Nedir? Nasıl? Neden?

Kripto borsası Coinsuper, müşterilerinin fonlarını dondurdu

Sponsorlu İçerik

Hong Kong merkezli kripto borsası Coinsuper‘in müşterilerinin fonlarını dondurduğu ve platformdan para çekemeyen kullanıcılar polise haber verdi.

Kripto para borsasında para çekemeyen 7 kullanıcı konuyla ilgili olarak polise başvurduğu bildirildi. Coinsuper’de sorun Kasım ayının sonlarında meydana geldi. Ticaret merkezinin müşterileri hem dijital varlık hem de nakit olarak varlıklarını çekemedi. Medyaya konuşan 5 kişi 55.000 dolar değerinde varlıklarını çekemediklerini açıkladı ve sorunlara çözüm aramak için yerel yetkililere şikayette bulundu.

Coinsuper yöneticileri konuyla ilgili yorumda bulunmadı. Ayrıca borsanın, mesaj uygulaması olan Telegram’da sohbet yöneticisi tarafından, 1 aydan uzun bir süre önce başarısız işlemlerle ilgili yanıt vermediği ortaya çıktı. Geçen hafta yönetici, etkilenen müşterilerden e-posta adreslerini vermelerini istedi. Yine de, bazı kullanıcılar bu eylemin takibinin olmadığını kaydetti. Hong Kong polis sözcüsü, yetkililerin benzer bir başka davayı araştırdıklarını söyledi. Bir yatırım şirketi aracılığıyla kripto para satın alan bir yatırımcı, geçen yıl Aralık ayından bu yana fonlarını geri alamadığını kaydetti.

Şu an itibariyle Coinsuper’in ticaret uygulaması işlevsel olmaya devam ediyor. Hatta son 24 saat içinde yaklaşık 18,5 milyon hacmi ele aldı.

Hong Kong kripto ortamı

Hong Kong idari bölgesi dijital varlık alım satım yerleri için “opt-in” düzenleyici rejim kullanıyor ve denetlenmek için başvuru yapabiliyorlar. ONC Lawyers Danışmanı Joshua Chu’ya göre, bu model özellikle etkili değil ve şehir yakında kripto politikasını değiştirebilir. Geçen yıl, yerel milletvekillerin megapolisteki dijital varlıklarla ticaret yapmalarına izin verecek bir kural uygulamayı amaçladı. Hong Kong Hazine Bakanı Christopher Hui, hükümetin planını kabul etti.

“Bu iyi düşünülmüş bir karar ve sonuçları şehre fayda sağlayabilir.”

Coinsuper’de daha öncede sorunlar yaşandı

UBS Group AG 2017 yılında kuruldu ve Kren Chen tarafından yönetildi. Eski yönetici Chen tarafından yönetildiği dönemde tartışmalı bir geçmişe sahip oldu. Bir diğer noktada, kendini tanıtmayan şirketin risk sermayesi destekçilerinden birinin ortağı, şirketinin Coinsuper’e tahsis edilen 1 milyon dolarlık yatırımı sildiğini açıkladı. Yaklaşık yarım yıl sonra, varlık ticaret mekanı ile irtibatını kaybetti. Chen, WeChat mesajlaşma ve ödeme uygulamasına yanıt vermeyi kesti. Geçen yıl Temmuz ve Aralık aylarında çok sayıda çalışan Coinsuper’den ayrıldı.

Deneyimli BTC yatırımcısı Dan Morehead tarafından yönetilen Pantera Capital, platformun ilk destekçilerinden biri. 2018’de, miktar açıklanmadığı için A Serisi bir finansman turuna öncülük ettiği biliniyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu