Nedir? Nasıl? Neden?

Kripto borsası WazirX, merkezini Dubai’ye taşıyacak

Sponsorlu İçerik

Hindistan’ın en büyük kripto borsalarından olan WazirX, artan vergiler nedeniyle merkezini Dubai’ye taşımayı planladığını açıkladı.

Hindistan merkezli kripto para borsası WazirX, merkezini Dubai’ye kaydırmayı planladığını duyurdu. Borsanın kurucu ortakları Nischal Shetty ve Siddharth Menon, değişimi çoktan başlattı. Hindistan hükümeti, yakın tarihte onayladığı yasa tasarısında kripto paralara yüzde 30 vergilendirme ve tüm işlemlerde yüzde 1 vergi alma zorunluluğu koymuştu. Nischal Shetty dahil olmak üzere birkaç Hintli kripto yatırımcısı, vergilendirmenin yatırımcıları ülkeden uzaklaştıracağı konusunda uyardı.

Günlük 25 milyon doları aşan hacmiyle kripto borsası WazirX, Hint hükümetinin kripto kullanımını engellemeye yönelik baskılarından sonra köşeye sıkıştı. Hint haber sitesi Business Today, konuyla ilgili kaynaklara dikkat çekere WazirX CEO’larının aileleri ile beraber Dubai’ye taşındığını bildirdi. Kurucu ortak ve baş teknoloji sorumlusu Sameer Mhatre, Hindistan’dan faaliyet göstermeye devam ediyor. Haberde borsanın iş gücünün çoğunun uzaktan çalışılarak çözüldüğü kaydedildi.

2018 yılında kurulan borsa 2019’da Binance tarafından devralınarak Hindistan pazarının büyük kısmını oluşturan 10 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştı. WazirX, yurtdışında daha iyi imkanlar arayan ilk kripto şirketi değil. Polygon Kurucusu Sandeep Nailwal’de merkez üssünü Dubai’ye kaydırmıştı. Son vergi kararıyla Hint hükümeti, son vergi kararıyla, Rezerv Bankası tarafından gösterilen kripto karşıtı duruşu tekrarlıyor. Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman kısa süre önce kriptoyu kara para aklama ve terörizmi finanse etme potansiyeli nedeniyle eleştirdi.

Dubai bir sonraki kripto merkezi mi?

Dubai, kripto endüstrisindeki düzenlemelerinin ardından bu yıl içerisinde birçok kripto yatırımcısının ilgisini çekti. Her iki şehirde faaliyet göstermek için lisans alan Binance ve FTX, Dubai’yi büyük bir kripto merkezine dönüştürebilir. Binance, Dubai’yi küresel merkezi yapmayı düşündüğünü zaten belirtmişti.

Geçtiğimiz Mart ayında Dubai, sanal varlıkları düzenleyen ilk yasasını çıkardı. Yasa alanını düzenlemek için bir komite kurdu ve ek olarak kripto gelişimi için ekonomik bölgeler kurma planlarını da açıkladı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu