ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Endüstrisine Akan Kurumsal Fonlar Azaldı

Sponsorlu İçerik

PwC’nin yakın tarihli bir raporu, kripto para ekosistemine akan kurumsal fonların 2019’da büyük ölçüde azaldığını gösteriyor. Kurumsal paranın kripto para endüstrisine geçmek için bir kenarda beklediği biliniyor. Rapora göre, zamanı henüz gelmedi.

Kurumsal oyuncular uzun zamandır kripto paraların ana akım benimsenmesi için önemli bir bileşen olarak lanse edildi. Bununla birlikte, bu yatırımcılar yüksek oynaklık nedeniyle kripto para birimlerinin keşfedilmemiş dünyasını keşfetmek için biraz ihtiyatlı.

PwC’ye göre, kripto para bağlantılı fon toplama, birleşme ve devralmaların sayısı ve değeri 2019’da düştü. Kripto para endüstrisindeki birleşme ve devralmaların değeri %75 oranında azaldı ve 2018’de 1.9 Milyar $’dan 2019 yılında 451 Milyon $’a düştü. 2019 yılında toplanan fon miktarı da bir önceki yıl 3.72 Milyar $’dan %40 düşüşle 2.24 Milyar $’a geriledi.

Bu, temelde kurumsal paraların, geçen sene Bitcoin rallisi esnasında bile kripto para endüstrisine akmadığı anlamına geliyor.

Kripto Para Endüstrisi Coronavirüs’e Bağışıklık Değil

PwC’nin raporundaki bir diğer önemli detayda, kripto para pazarının COVID-19 ile ilişkili oynaklıktan kaçınmaması.

Coronavirüs pandemisi küresel ekonomiyi alt üst etti. Virüs şimdi dünya çapında bir milyondan fazla insanı enfekte etti ve ayrıca tüm dünyadaki birçok girişim ve yatırım şirketinin kapatılmasına yol açtı.

PwC’lerin küresel kripto para lideri Henri Arslanian, kripto para endüstrisinin “küresel olaylara karşı bağışıklığı olmadığını” ve bu sene de kripto paralara yüksek bir kurumsal fon akışının etkilenmesi olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

Kurumsal Yatırım Satoshi Vizyonu İle Uyumlu Değil

Kripto para şirketleri fonlarının çoğunu geleneksel ve kripto para merkezli risk sermayesi fonlarından alıyorlar. PwC, küresel pazardaki çalkantıların ortasında APAC (Asya Pasifik ülkeleri) ve EMEA’dan (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülkeleri) kripto para şirketlerine daha fazla yatırım bekliyor.

Ayrıca, bazı kripto para uzmanları, kurumsal yatırımcıların kripto endüstrisinin başarısı için gerekli olmadığını savunuyor. Aslında, bazıları kurumsal paranın kripto paraya girişinin, Satoshi‘nin vizyonunun bir parçası olmayan bankacılık sınıfının daha fazla egemenliğine yol açabileceğini söylüyor.

Coronavirüs yayılırken, hükümetler çökmekte olan ekonomiyi desteklemek için faiz indirimlerine ve para basma çılgınlıklarına giriştiler. Piyasaları para ile doldurmanın uzun vadede istenmeyen sonuçları olacaktır.

Bitcoin, sonsuz para baskısı ile teşvik edilen enflasyona karşı bir korunma sağlar. Bu nedenle, gittikçe daha fazla insan hükümetin gelişmek için müdahalesine bağlı olmayan bir varlığın değerini fark ettiğinde faydalanmaya başlayacak.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu