Nedir? Nasıl? Neden?

Kripto girişimcisi Falovitch’in OpenSea cüzdanı hack’lendi

Sponsorlu İçerik

Tartışmalı kripto para girişimcisi Jason Falovitch, OpenSea’deki cüzdanının hacklenerek, 150 bin dolar değerinde 4 NFT, 6 Ethereum’un çalındığını bildirdi.

Basında çıkan habere göre, kripto girişimcisi Jason Falovitch’in Pazar günü OpenSea cüzdanından 150 bin dolarlık kriptoların çalındı. Yaşanan siber saldırıda 4 NFT ve 6 Ethereum hacker’ların eline geçti. Hatırlanacağı üzere benzer bir olay bu ayın başlarında yaşanmıştı. Amerikalı komedyen Bill Muray‘in hesabından 185 bin dolarlık 119.2 Ethereum çalındı.

Cüzdan servis sağlayıcısının sorumluluğu olduğunu belirten bir kullanıcı, yaşadığı kimlik avı saldırısının ardından Bored Ape NFT’lerini kaybetmiş ve OpenSea’ye 1 milyon dolarlık dava açtı. Davacı, NFT pazarının soygunun yaşanmasında sorumluluğu olduğunu iddia etti.

Falovitch’in kaybı 150 bin dolar

Bilgisayar korsanlarının Falovitch’in cüzdanından çaldığı 4 NFT’nin Bored Ape Yatch Club (BAYC), Mutant Ape Yatch Club (MAYC) ve Doodle koleksiyonlarından olduğu kaydedildi. BAYC ve MAYC NFT’lerinin sırasıyla 20 bin dolar, 107 bin dolara geri kalan iki Doodle’ın 15.99 ve 82.69 Ethereum’a satıldığı belirtildi.

6 ETH, mevcut piyasa fiyatında yani 7.770 dolar değerindeyken Doodle taban fiyatı dikkate alındığında, bilgisayar korsanları 150 bin dolarlık kar elde etmiş gibi görünüyor.

Saldırıyı tweet atarak duyurdu

Falovitch, yaşadığı siber saldırıyı tweet atarak duyurdu:

“Dün gece opensea üzerinden saldırıya uğradım. Maymunlar, karalamalar, vb. Bu güzel değil. Lütfen bu ürünlerden herhangi birini veya cüzdanlarımdan başka bir şey satın almayın. Teşekkürler.”

Takip eden birkaç tweet’te Falovitch, saldırıdaki kaybının 1 milyon dolar olduğunu iddia etti ve durumu bildirmek için karakola gittiğini de ekledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu