Nedir? Nasıl? Neden?

Kripto harcamalarının çoğunluğu gıda ve giyimde kullanıldı

Sponsorlu İçerik

Araştırma şirketi Visual Objects tarafından yapılan yeni bir ankette, kripto para harcamalarının çoğunun günlük alım-satım işlemlerinde kullanıldığı ortaya çıktı. Rapor, yasadışı maddeler için kullanılan kripto para algısı ile kullanıcı harcamalarının gerçekliği arasındaki tutarsızlığı vurguladı.

Yeni bir anket, insanların yasadışı uyuşturucu ve silah almaktan daha fazla yiyecek ve giyecek için kripto para harcadığını gösteriyor.

Araştırma şirketi Visual Objects tarafından yayınlanan anket sonuçlarına göre, kripto para kullanıcıları dijital paralarının çoğunu yiyecek ve giyeceklere harcıyorlar. “Dijital paralara aşina” 983 ABD’linin katıldığı ankette, kripto varlıklarla alışveriş yapan 120’den fazla kişiyi içeriyordu.

Visual Objects, kripto para harcamaları algısı ile gerçek kullanımı arasındaki tutarsızlığı vurguladı. Katılımcıların çoğunluğu, dijital fonlarını yiyecek ve giyeceklere harcamasına rağmen, kripto için en iyi kullanım örneklerinin ticaret ve yasadışı faaliyetler olacağını tahmin ediyordu.

  • İnsanların dörtte birinden fazlası (%38) yiyecek almak için kripto para harcıyor ve %34’ü kıyafet almak için kullanıyor.
  • %26’sı kripto paralarını silah (%15) ve uyuşturucu (% 11) almak için harcadı.

Raporda, katılımcıların %40’ının kripto paraların öncelikle hisse senedi alımlarında kullanıldığına inandığını, %30’unun ise “yasadışı eşya” satın alımlarında kullanıldığını belirtti.

Ankete katılanların beşte birinden azı kripto paralara yatırım yaptığını ve çoğunluğu “ana akım” para birimlerini tercih ettiklerini belirtti. Bitcoin bugüne kadar sahip olunan en popüler para birimi. Kripto para alan katılımcıların %72’si günlük alımlar için kullandıklarını belirtti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu