ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto para ATM sayısı 10.000’i geçti

Sponsorlu İçerik

Dünya çapında kurulan kripto para ATM’lerinin sayısı yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Şu anda 10.000’den fazla kripto para ATM’si var. Bu makineler, insanların normal ATM deneyimi ile kripto para satın almalarını ve satmalarını kolaylaştırır. Sektör küresel olarak daha fazla benimsenme ve farkındalık kazandıkça daha fazla kripto para ATM’nin kurulması bekleniyor.

Kripto ATM’lerinin sayısı yeni bir dönüm noktasına ulaştı

Makine takip sitesi Coinatmradar’da yer alan bilgilere göre şu anda global olarak kurulu 10.020 kripto ATM’si bulunuyor. Bugünkü gelişmenin, bu makinelerin yalnızca yedi yıl önce var olmaya başlaması nedeniyle bir kilometre taşı olduğuna inanılıyor. Şimdiye kadar, makine takipçisinden gelen verileri takiben makinelerin kurulum oranı her geçen yıl artmaktadır.

Geçen yıl 1 Eylül itibariyle sadece 3.622 kripto para ATM’si mevcuttu. Dolayısıyla, son rekor, yıldan yıla %176’lık bir kurulum artışına işaret ediyor. İlginç bir şekilde, bu makineler çoğunlukla dünya çapında satın alma amacıyla kullanılıyor. ATM’lerle yapılan tüm işlemlerin yaklaşık %70’i sadece kripto para alımları için yapılırken, yaklaşık %29’u ile satım işlemleri yapılıyor.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu