ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto para benimsenmesinde lider olan 10 ülke

Sponsorlu İçerik

Chainalysis, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini en çok benimseyen ülkelerin bir listesini paylaştı.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin benimsenmesindeki artış 2020 boyunca önemli ölçüde arttı. Bununla birlikte, dünyanın en büyük ekonomilerine sahip ülkeler daha az gelişmiş ekonomilerin gerisinde kaldı.

Rapor “2020 Küresel Kripto Para Benimsenme Endeksi” olarak adlandırılıyor. Chainalysis tarafından kripto paraların benimsenmesinin dünya çapında nasıl olduğunu güvenilir bir şekilde ölçmek için oluşturuldu. Ayrıca, Chainalysis, kripto paraların benimsenmesindeki farklılıkları ölçmek ve bu benimsemenin ne kadar derin olduğunu açıklamak için bu araştırmayı yaptı.

Bu anlamda Chainalysis, endeksinin piyasa istatistiklerinin, işlem hacimlerinin ve işlem sayısının ölçülmesinin ötesine geçtiğini savunuyor. Analiz şirketi, ticaret faaliyetlerinin çoğunun büyük miktarlarda para taşıyan profesyoneller ve finans kurumları tarafından gerçekleştirildiğini ve bunun benimsemeyle çok az ilgisi olduğunu açıkladı.

Chainalysis’in raporu, Bitcoin gibi kripto para birimleriyle ilgili ticari faaliyeti ölçtü, ancak incelenen ülke nüfusu ve ekonomisinin boyutu gibi diğer önemli rakamları da ekledi. Bununla, Chainalysis, ulusal bir ekonominin ne kadarının eski finansal sistemden kripto para ekonomisine geçtiğini göstermeye çalıştı.

Analiz firması, benimseme oranını oluşturmak için 154 ülkeyi inceledi ve 0’dan 1’e kadar bir ölçek oluşturmak için aşağıdaki ölçütleri baz aldı:

  • Zincirde alınan kripto para birimlerindeki değer
  • Zincir üzerinde aktarılan perakende değer
  • Zincirde yatırılan birkaç kripto para birimi
  • P2P hacmi ve ticareti

Aşağıdaki tabloda Chainalysis bu sonuçları sunmakta ve en çok benimseyen ülkelerin savaştan, uluslararası yaptırımlardan veya derin ekonomik krizlerden etkilendiği görülmekte. Chainalysis’e göre, kripto para benimsenmesindeki ilk 3 ülke, Ukrayna, Rusya ve Venezuela.

kripto para benimsenme listesi

Tabloda da görülebileceği gibi, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri önemli ölçüde benimsemesine rağmen, mantıksal olarak ulusal finansal sistemlerine alternatifler arama eğiliminde olan ülkeler krizdeki ülkelerdir. Bu anlamda, Chainalysis, kripto paraların benimsenmesini sağlayan nedenden ötürü Venezuela durumunu “mükemmel bir örnek” olarak vurguladı. Endekste bir numara olan Ukrayna’nın aksine Venezuela, zincirde alınan değer ve ayrıca zincirde alınan perakende değer açısından daha yüksek bir hacim kaydetmekte. Zincir analizi bu nedenle şu sonuca vardı:

”Raporun ilerleyen bölümlerinde derinlemesine tartışacağımız üzere, verilerimiz Venezuelalıların ülkenin yerel itibari para birimi enflasyon karşısında değer kaybederken kripto paraları daha fazla kullandığını gösteriyor. Venezuelalıların aksi takdirde kaybedebilecekleri tasarrufları korumak için kripto paralara başvurduğunu gösteriyor. Bu kalıbı diğer Latin Amerika ülkelerinin yanı sıra Afrika, Doğu Asya ve başka yerlerde de görüyoruz.”

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu