ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Para Borsaları, Mart Ayında Rekor Kırdı!

Sponsorlu İçerik

Geçen ay yaşanan kripto para piyasasındaki çöküş sırasında, birkaç kripto para borsası rekor kırdı ve tek bir borsada bir dakikada 11.8 milyon dolarlık işlem yapıldı.

Kripto para analitik firması CryptoCompare‘in Cumartesi günü yayınladığı bir rapora göre, borsalar 12-13 Mart tarihlerinde 75.9 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek günlük hacmine ulaştı. Binance ve BitMEX gibi büyük borsalar toplam hacmin %28.5’ini oluşturdu (21.6 milyar dolar).

Hızla artan gelirler, kazançlarını işlem ücretlerinden elde eden ve genellikle fiyattaki düşüşlere karşı bağışıklığı olan borsaların, piyasaların büyük düşüş zamanlarında bile nasıl fayda sağladığını gösteriyor.

Mart ayında, tüm kripto para piyasasının toplam piyasa değerinden 25 milyar dolar silindi. Bitcoin‘in aniden düşmesi, yatırımcıların panik ticareti yapmasına neden oldu. Fiyatın yükselip yükselmediğine bakılmaksızın borsalar büyük kazançlar elde etti.

Kripto para borsası Bitfinex, çöküşün ilk saati boyunca en yüksek hacme ulaştı. Rapora göre, 12 Mart’ta saat 10.40 ile 11 arasında, Bitfinex üst düzey borsaların hacminin %40’ını oluşturdu ve tek bir dakikada 11.8 milyon dolarlık işlem yapıldı.

Mart ayında Binance, hacimce en büyük üst düzey borsa oldu. Rapora göre, %19.2’lik artışla 63.6 milyar dolar işlem gördü.

Türev borsalarda da önemli bir artış görüldü. OKEx, BitMEX, Huobi ve Binance hacimleri 600 milyon dolar olurken Binance ve FTX‘in hacimleri sırasıyla %94 ve %27 arttı.

Bu arada vadeli işlem borsası BitMEX‘te, ani çöküş sırasında Bitcoin uzun (long) pozisyonlarında 750 milyon doların üzerinde pozisyon tasfiye edildi.

Kripto para borsalarındaki hacimlerin yanı sıra Kraken, OKex, Bitfinex, Paxful ve Luno borsalarının kullanıcı kayıtlarında da önemli bir artış oldu ve birçoğu coronavirüs salgınını olası neden olarak gösterdi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu