ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Para Borsasına Karşı Açılan Dava Reddedildi!

Sponsorlu İçerik

ABD mahkemesi, kripto para borsası FTX aleyhindeki 150 Milyon Dolar’lık davayı reddetti. Bitcoin Manipulation Abatement LLC, FTX hakkında, piyasa manipülasyonu, haraççılık ve ABD’de lisanssız menkul kıymetlerin satışını yaptığını iddia ederek  150 Milyon Dolar talep etti.

BMA tarafından açılan dava, FTX’in Binance’nin Eylül ayı ortasında başlatılan Bitcoin vadeli işlemlerini değiştirmek için hesapları kullandığını iddia etti. FTX’in, tasfiye kademeleri oluşturmak amacıyla momentum ateşleme algıları kullanarak BTC fiyatlarını manipüle etmek için pozisyon kullandığı iddia edildi.

Daha önce, Binance CEO‘su bu davayı “çok uzaklara getirilmiş” olarak adlandırdı. Şikayet, FTX görevlisinin OTC masası ile iş göndererek lisanssız para harcadığını iddia etti ve aynı zamanda Binance’a bir saldırı girişiminde bulundu. Borsa ana şirketi Alameda, davayı “sıkıntı” olarak nitelendirdi.

Ağustos ayının başlarında şirket, Venture Capitals ve Consensus Lab. da dahil, tanınmış kripto para risk semaye şirketlerinden 8 Milyon Dolar fon topladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu