ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Kripto Para Havale Girişiminin Hacmi 1 Milyon$

Sponsorlu İçerik

Kripto para havale kuruluşu Bit Sika, sadece 4 ayda 1 Milyon$ hacme ulaştı. Bit Sika, kullanıcıların Nijerya ve Gana‘nın Afrika ülkelerinde para göndermelerine ve harcamalarına izin veren bir uygulama. Şirket hizmetlerini diğer ülkelere de yaymayı planlıyor.

Twitter CEO‘su Jack Dorsey, kripto para havale girişimini desteklemesiyle, Bit Sika yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Başlangıç lansmanından sadece 4 ay sonra 1 Milyon$ ‘lık işlem yapıldı. Jack Dorsey, kıta ziyaretinden sonra belirttiği gibi, Afrika’daki kripto para alanının büyük bir potansiyeli var. Kripto para ve Blockchain girişimlerindeki artış, yerel vatandaşlar için daha fazla iş ve fırsat için kapı açacak ve sınır ötesi ödemeler için kolaylık sağlayacaktır.

Geliştiriciler Bit Sika’yı diğer Afrika ülkelerine genişletmeyi planlıyor

Girişim, insanların dünyanın her yerinden bağış göndermesine izin veren yardım uygulaması olarak başladı. Uygulamanın kurucusu Atsu Davoh, Afrika vatandaşlarına ihtiyacı olan bu bağışları sağlamayı ve tüm süreci şeffaf, ucuz ve açık tutmayı amaçladıklarını belirtti.

Atsu Davoh ve ekibi Bit Sika‘yı diğer Afrika ülkelerine genişletmeyi planlıyor. Uygulamayı Afrika vatandaşları için günlük kullanımın bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor. Jack Dorsey projeye finansal yatırım yapmasa da, Nijerya girişiminin destekçisi oldu. Şirket, Nijerya dışından ilk yatırımını Microtransaction‘dan aldı. Yatırımcılar, Bit Sika‘nın sınır ötesi ödemeleri maliyet açısından uygun hale getirirken, aynı zamanda denetlenebilir ve anlık hale getirdiğine inanıyor.

Afrika ülkelerinde kripto paraların kullanımı, yüksek maliyetli sınır ötesi ödemeler de dahil olmak üzere birçok sorunu çözdüğü için oldukça hızlı bir şekilde artmaktadır. Bitcoin savunucusu ve Twitter CEO’su Jack Dorsey, bu yıl Afrika ülkelerindeki kripto projelerine yatırım yapmayı planlıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu