ManşetNedir? Nasıl? Neden?
Trend

Kripto para piyasa değeri 5 ayın en yüksek seviyesinde

Sponsorlu İçerik

Kripto para piyasası, toplam piyasa değeri açısından beş buçuk ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, eğilimleri ve çizelgeleri izleyen analistlerden ”altsezon” çağrısına neden oldu.

Kripto para piyasası hafta sonu Cumartesi sabahından bu yana 17 milyar dolar arttı. Bu hareketle, Şubat ayı ortasından bu yana toplam piyasa değeri en yüksek seviyesine çıktı. İlk kez beş ay boyunca 300 milyar doların üzerinde.

kripto para piyasa degeri bes ayin en yüksek seviyesine ulasti

2019’da büyük ölçüde düz bir yılın ardından, kripto para piyasası bu yıl Şubat ayı ortasına kadar 308 milyar dolara yükseldi. Sonraki haftalarda pandemiden kaynaklı gerileme yaşandı.

Ethereum yükseliyor

Unutulmuş olan altcoin’ler ivme kazanmaya başladı. Ethereum, bugün 330 dolara ulaştı ve uzun zamandır beklenen bir canlanma ile en iyi yükselen altcoin’lerden biri oldu.

Hareket, fiyatının çok kısa bir süre için 360 dolara ulaştığı Haziran 2019’un sonundan bu yana varlığı en yüksek seviyesine çıkardı. Bu seviye, bir sonraki kritik direnç bölgesi. Çünkü, Ethereum boğa piyasasını doğrulayacak yeni bir tepe oluşturabilir. Kripto paranın yükselmesi, ETH 2.0 için nihai kamu test ağının önümüzdeki hafta yayınlanacağı duyurusuyla başladı.

Bitcoin’in azalan hakimiyeti, %60 seviyesine kadar düştüğü için altsezon’un başladığı çağrılarına yol açtı. BTC hakimiyeti, toplam piyasa değerinin tersini yaptı ve Şubat ortasından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Piyasalar şimdi bu yılın bir önceki en yüksek seviyesinin kırılmasının daha uzun bir konsolidasyon dönemi görebileceği kritik bir kavşakta. Ancak işler tersine dönerse altsezon daha yeni başlamış olabilir.

Bitcoin ne olacak?

Pazar payındaki düşüşe rağmen, Bitcoin beş haneli bölgeye geri döndü. Bitcoin sabah saatlerinde 10.300 dolara kadar yükseldi. Bitcoin 10.500 dolarlık direnç seviyesinin hemen altında işlem görüyor.

Yükselişin devam etmesi için BTC’nin 10.500 dolarlık direcin üzerine çıkması gerekiyor. Eğer 10.500 dolar geçilmezse, yatırımcılar kar elde ettikleri varlıklarını satabilir. Bunun sonucunda BTC 9.000 dolar ortalarına kadar hızlı bir geri çekilme görebilir.

Her zamanki gibi, Bitcoin muhtemelen pazarın geri kalanı için duyguyu belirleyecek ve bir sonraki hamlesi kritik olacak.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu