ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Para Piyasası 6 Ayın En Yüksek Seviyesinde

Sponsorlu İçerik

Kripto para piyasası 2020’nin başından beri kayda değer bir oranda büyüyor. Bitcoin’in artan fiyatına rağmen, hakimiyet oranı da azalmaya devam ediyor. Bu, altcoinlerin fiyatının ciddi bir şekilde artmasına işaret ediyor.

2020’nin tüm kripto para birimleri için heyecan verici bir yıl olduğunu söylemek mümkün. Tüm piyasanın toplam değeri 300 milyar dolara yükseldi. En son bu yükseliş Ağustos 2019’da olmuştu.

2020’nin başında piyasa değeri 190 milyar doları görmüştü. Bu, 45 günden kısa bir sürede, yaklaşık %60’lık yükselişi temsil eden 110 milyar dolarlık artış anlamına geliyor.

Bu, sadece Bitcoin için değil tüm büyük kripto paraların yükseldiği bir zamanda oluyor.

Bitcoin’in Hakimiyeti Düşmeye Devam Ediyor

Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli gösterge Bitcoin‘in hakimiyet oranı. Bu, Bitcoin‘in pazar kapasitesini tüm pazarınkine göre ölçen endeks. Biz haberimizi hazırladığımız zaman aralığında, BTC’nin hakimiyeti %62.5’i gösteriyordu.

Yıl başında, %68.5‘in üzerindeydi, bu da geldiğimiz süreçte % 6‘lık bir kayıp demek oluyor.

Birçok insan için bu, altcoin sezonunun yakın olduğu ve sayıların ve grafiklerin de desteklediği anlamına geliyor. Büyük altcoinler 2020’de kesinlikle yükselişini sürdürecek gibi. Bitcoin SV ve Tezos gibi bazı koinler sırasıyla %123 ve %150‘lik üç haneli artışlara işaret ediyor.

Ethereum (ETH), yılın başından bu yana %100‘den fazla yükselirken, diğerleri de şaşırtıcı yükselişler gösteriyor.

Ayrıca, en önemli olaylardan birinin de birkaç ay sonra gerçekleşeceğini belirtmekte fayda var. Dört yılda bir gerçekleşen Bitcoin halving etkinliğinin, üç aydan kısa bir süre içinde Mayıs ayında (89 gün kaldı) gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Bunun piyasa üzerinde herhangi bir etkisi olup olmayacağı tabi ki kesin değil, ancak önceki halving etkinliğinden sonra yaşanan yukarı yükselişler, heyecanlı bekleyişin sürmesini sağlıyor.

Sizde piyasa ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu