Nedir? Nasıl? Neden?

Kripto Para Şirketi Futbol Takımının Yüzde 80 Hissesini Aldı

Sponsorlu İçerik

Bir kripto para şirketi, Avustralya’nın büyük bir futbol takımından %80 hisse satın aldı ve bilet satışlarından taraftar etkinliğine kadar her şeyi tokenleştirmeyi planlıyorlar. Ayrıca daha fazla futbol kulübü satın almak isteği de barındırıyorlar.

Avustralya Futbol Federasyonu‘nun onayına bağlı olarak, 2018’de bir token satışında 70 Milyon Dolar toplayamasıyla bilinen İngiltere merkezli kripto para şirketi olan London Football Exchange, yakında Avustralya A-Liginde mücadele eden Perth Glory Futbol Kulübü‘nün ana sahibi olacak!

Perth Glory, LFE‘ye ait ilk futbol kulübü ve CEO‘su Jim Aylward, çok daha fazlasını satın almakla ilgileniyor. Yaptığı açıklamada, “Planımız tam bir kitle oluşturmak, küresel olarak çeşitli liglerde bir çok kulübün hissesinde payımız olması isteğimiz var.

Aylward‘a göre, Perth Glory Futbol Kulübü, 70 milyon dolarlık token satışında toplanan parayla değil, spor kredileriyle (paranın sezonluk bilet geliri gibi şeylerle geri ödendiği sistem) satın alındı. Perth Glory Başkanı Tony Sage de yönetim kurulu başkanı olarak LFE‘ye katıldı.

London Football Exchange Nedir?

LFE projesinin temelinde, futbol taraftarlarının LFE nakit jetonunu kullanarak bilet veya lisanslı giyim eşyası satın almaları için kullanılan bir pazar yeri olma amacı var. Perth City ile anlaşma yaptıktan sonra, örneğin kulübün sosyal medyası, hayranları ürünlerde indirim almak ve LFE ekosistemindeki diğer ürünlere erişmek için yeni tokeni almaya teşvik edebilir.

Aylward tokenlerini şöyle açıklıyor:

“Bir lunaparka gittiğinizi, önden jetonlar satın aldığınızı ve sonra tüm jetonları araba sürmek için kullandığınızı düşünün; bu bizim jetonumuzla tamamen aynı. Yani bu para birimine bir alternatif, ama birde indirim elde edersiniz.”

‘Kulüpler ayrıca kripto para işlemlerinin düşük olması nedeniyle de paradan tasarruf ediyor’‘ diye sözlerini sürdüren Aylward ekliyor:

“Taraftarlar cüzdanımızı kullanarak ödeme yapıyorsa ve stadyum çevresindeki esnaflarda QR kodlarını tarıyorlarsa, Visa ve MasterCard’a işlem ücreti ödemiyor”

Aylward, daha fazla kullanıldıkça tokenlerin değerinin yükselmesini bekliyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu