ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Kripto Para Ticaretinin Yüzde 96’sından 4 Borsa Sorumlu

Sponsorlu İçerik

Dört borsa toplam kripto para türevleri ticaret hacminin %96‘sını temsil ediyor. CryptoCompare’in Aralık 2019 Borsa Raporundaki rakamlara göre, OKEx kripto para türevleri ticaretinde önde gelen borsa. Rapor, OKEx’in Aralık ayı boyunca günlük işlem hacminde 3.32 Milyar$ kaydettiğini gösteriyor. Bu, kripto para türevlerindeki toplam pazar payının %35.8‘ini temsil ediyor.

Bunu takiben günlük işlem hacmi 2.7 Milyar$ ve %29.16 pazar payı ile Huobi geliyor. 1.9 Milyar$ ve %19.7 pazar payı ile BitMEX, 797 Milyon$ ve %11.4 pazar payı ile Binance takip ediyor.

Yukarıda listelenen tüm büyük borsalardan OKEx, hacim artışını gören tek borsa oldu. Aralık ayında toplam 99.6 Milyar$ kripto para türev ticareti yapan OKEx, bir önceki aya göre %11 büyüme kaydetti. Huobi, 76.5 Milyar$ kaydetti, ancak Kasım ayına göre %14.5‘lik bir düşüş gösterdi ve BitMEX 51.1 Milyar$ ile %28.8 düşüş gösterdi.

OKEx, Ethereum vadeli işlemlerinde 3. büyük borsa oldu. Arkasından BitMEX (%44) ve Binance (%23.2) oldu. OKEx bu pazarın %20.8’ini 1.7 Milyar$ işlem hacmiyle kontrol ediyor.

Kripto Para Türevlerinde Pazar Lideri

BitMEX, ETH ve BTC sürekli vadeli işlemlerinde lider olmasına rağmen, OKEx, kripto para türevleri söz konusu olduğunda en iyi ticaret yapılan borsa. 2017 yılında kurulan ve Malta merkezli OKEx, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biridir. Mayıs 2018’de OKEx, bildirilen ciro ile dünyanın en büyük kripto para borsasıydı.

2018’in başında kendi yerel tokeni olan OKB’yi piyasaya süren OKEx ekibi, platformunu ve hizmetlerini geliştirmek için aktif olarak çalışıyor. OKEx’in testin son aşamalarında kendi blok zinciri var. OKChain ve merkezi olmayan borsa olan OKDEx‘i piyasaya sürmek için gelecek planları da var. Her iki ürün de OKEx ekosistemini genişletecek ve OKB tokenine özellikler ekleyecektir.

Başarıya rağmen sektördeki birçok kişi OKEx’i sahte hacimler ve piyasa manipülasyonlarıyla suçladı.

Büyüyen Popülerlik

Kripto para türevleri piyasası, Chicago Board Options Exchange’in (CBOE) 2017 yılında Bitcoin vadeli işlemlerine başladığından beri hızla büyüyor. Kripto para türevleri, hem sayı hem de ürün çeşitliliği bakımından 2019 boyunca büyüdü ve bu tür ürünleri benimseyen çoğu borsa, benzeri görülmemiş bir büyüme kaydetti.

Sadece iki hafta önce, Chicago Ticaret Borsası (CME) uzun zamandır beklenen Bitcoin seçeneklerini piyasaya sürdü ve yatırımcılardan büyük ilgi gördü.

Bitcoin vadeli işlemlerinin CBOE ve CME tarafından başlatılması önemli fiyat artışlarına neden oldu ve halkın kripto paralara olan ilgisini artırdı. Ve daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağladı. Vadeli işlemlerin kripto para pazarını daha istikrarlı hale getirmesi olası, çünkü geleneksel finansta temel varlık dengesinin fiyat dalgalanmalarını dengelediği görüldü.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu