Nedir? Nasıl? Neden?

“Kripto Paraları Kullanın!”

Sponsorlu İçerik

Siyah Kuğu“, “Antikırılganlık” ve ”Aldatıcı Rastlantısallık” kitaplarının ünlü yazarı Nassim Nicholas Taleb, bankaların giderek artan mali kriz karşısında giderek daha sıkı kontroller uyguladığı için Lübnan vatandaşlarını kripto paralara yönelmeye çağırdı.

Lübnan asıllı Amerikalı yazar ve eski opsiyon trader’ı, Perşembe günü Twitter’da “kripto paraları kullanın!” çağrısı yaptı. Bu çağrı, Lübnan Bankası hakkında dövizlerin yerel para biriminde ödenmesini emreden bir mesaja yanıt olarak geldi.

Lübnan’ın mali krizi, COVID-19 krizinden çok daha önce başladı. Lübnan lirası, sermaye girişleri kuruduktan ve protestolar başladıktan sonra Ekim ayından bu yana değerinin yarısını kaybetti.

Bazı tahminlere göre, yurtdışında yaşayan Lübnanlıların sayısı ülkede yaşayan nüfusun üç katı. Pek çok Lübnanlı yurt dışından para transfer hizmetlerine güveniyor. Ancak Perşembe günü, Lübnan merkez bankası yabancı havale işlemlerinin yerel para biriminde “piyasa faizinde” ödenmesini emretti (bir banka işleminden kaçınmak için önlemler alındı).

Taleb, geçen Aralık ayında Hindistan’da düzenlenen bir konferansta Bitcoin ve kripto paraları desteklediğini dile getirmişti.

“Kripto paralarımız olduğu için çok mutluyum. Tabii ki, Bitcoin ve kripto paralarla dolandırıcılık ve Ponzi şemaları olacak. Fakat hükümetler, Lübnan’da olduğu gibi Ponzileri gördüğünüzde kendinize neyin daha iyi olduğunu söylersiniz.”

Para çekme ve transferlerini sınırlayan tek ülke Lübnan değil. Mısır Polonya ve hatta ABD‘deki bankalar, COVID-19’un ortaya çıkardığı ekonomik kriz nedeniyle son haftalarda yeni kısıtlamalar getirdi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu