ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Kripto Piyasasının Tanıdık İsimlerine Şok Dava!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin (BTC) ve kripto paralar ile ilgili şirketlerden oluşan uzun bir liste, ABD’de yasa dışı olarak kayıtsız menkul kıymetler satmakla suçlayan dava ile karşı karşıya.

Dava haberi ilk olarak mali suçlarla ilgili yayın yapan haber servisi Offshore Alert tarafından duyuruldu. Bildirilen habere göre, 42 sanık hakkında Manhattan‘daki federal mahkemede toplam 11 dava açıldı.

Haberi ilgi çekici hale getiren olay ise kripto para piyasasının popüler isimlerinin de bu davada yer alması. Binance, BitMEX, Tron Vakfı, Quantstamp, Bibox, KayDex, BProtocol, Civic ve HDR Global Trading ve Binance kurucusu Changpeng Zhao ve BitMEX kurucusu Arthur Hayes de dahil olmak bir çok bilindik isimler davada adı geçenler arasında.

Davalar, sanıkların, kripto para birimlerinin nasıl çalıştığına ilişkin bilgi açığının yanı sıra, Amerikan kamuoyunu “Utility Tokenler” olarak paketlenip ve satılan, kayıt dışı menkul kıymetleri satın almalarını sağlamak için “piyasanın dijital tokenlerle sofistike eksikliğinden” yararlandığını iddia ediyor.

Dosyaya göre:

“Bitcoin gibi kripto para birimlerinin hevesinden yararlanmaya çalışan bir İhraççı, devrim niteliğinde bir dijital tokeni duyuracaktı.”

“Bu yeni tokenlerin büyük çoğunluğu boş vaatler olduğu ortaya çıktı.”

“Gerçekte, çoğu zaman hiçbir faydaları yoktu. Yeni ürün ve pazarların vaatleri gerçekleşmedi, ağlar hiçbir zaman tam olarak gelişmedi, yatırımcılar bu tokenler çöktüğünde, çantayı elinde tuttu. Gerçekten de, bu tokenlerin çoğu 2017-2018 yüksek fiyatlarının küçük bir kısmında işlem görüyor. ”

Davalar, kendini Bitcoin yaratıcısı ilan eden Craig Wright‘a karşı davada Ira Kleiman‘ı temsil eden hukuk bürosu Roche Cyrulnik Freedman tarafından açıldı. Firma aynı zamanda Bitcoin piyasasında Bitfinex‘e karşı açılan manipülasyon davasında baş danışman olarak görev yapıyor.

XRP tokenlerinin yarısından fazlasına sahip olan küresel ödeme firması Ripple, 2018 yılında açılan benzer bir davayla karşı karşıya.

XRP token satın alan yatırımcılar adına dava açan eski XRP yatırımcısı Bradley Sostack, Ripple’ın perakende yatırımcılara kayıt dışı XRP‘yi satmaktan milyonlarca dolar topladığını iddia ediyor.

Ripple, XRP tokenlerinin bağımsız bir varlık olduğunu, çünkü şirketin XRP yatırımcılarını şirketin hissedarı olarak görmediğini savunuyor.

Dava Dosyaları ;
Dosya 1 (Binance)
Dosya 2(BitMex)
Dosya 3(Tron Vakfı)

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu