Nedir? Nasıl? Neden?

KyberSwap hacker’ına yüzde 15’lik ödül teklifi

Sponsorlu İçerik

Çok zincirli bir DEX olan KyberSwap, dün yaşanan siber saldırıda kullanıcı fonlarında 265 bin dolar kaybetti. KyberSwap ekibi, fonları iade etmesi için hacker’a yüzde 15 ödül vereceğini açıkladı.

“Fronted” açığı sebebiyle yaşanan siber saldırıda 265 bin dolar kaybeden DeFi borsası KyberSwap, olayın ardından dün yaptığı açıklamada mağdur kullanıcılara fonlarını iade edeceğini belirtti. Platform ekibi ayrıca, fonları çalan bilgisayar korsanına, çaldığı kripto paraları iade etmesi karşılığında yüzde 15’lik ödül teklifinde bulunduğu kaydedildi.

“Balina hesaplar hedef alındı…”

DEX borsasında yaşanan kod açığının sebep olduğu hack’lenme KyberSwap’ın resmi bildirim yazısında daha detaylı olarak anlatıldı:

“Google Tag Manager’da (GTM) yanlış bir onay ekleyen ve bir bilgisayar korsanının kullanıcının parasını adresine transfer etmesine izin veren kötü amaçlı bir kod belirledik. Plân çok dikkatli bir şekilde uygulamaya konmuş ve büyük balina cüzdanlarını hedef almıştı. Sistemdeki açık ise ekibin olayla ilgili soruşturmasından 2 saat sonra ortadan kaldırılmıştır.”

KyberSwap ekibi soruşturmaya başladıktan sonra istismar etkisiz hale getirildi. Platform ekibi ise hacker’a tüm fonları iade etmesi karşılığında %15’lik bir hata ödülü sundu.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu