Nedir? Nasıl? Neden?

Kyle Roche, Ava Labs iddialarına yanıt verdi

Sponsorlu İçerik

Cuma günü ortaya atılan ve küresel şekilde önlenemez tartışmalara neden olan Ava Labs ve Roche Freedman kurucu ortağı Kyle Roche arasındaki “rüşvet karşılığı dava açma” haberi yankılarını sürdürüyor. Tartışmaların odağındaki isim olan Kyle Roche, sessizliğini bozarak, videolarla profesyonel bir şekilde oynandığını ve sarhoş edildiği için sözlerinin saptırıldığını söyledi. Ava Labs ile 2019’dan beri çalıştıklarını ve gizli anlaşmalarının olmadığını belirtti.

Son dönemde adını Solana ve Binance.US gibi birçok kripto para firmasına açtığı davalarla duyuran hukuk bürosu Roche Freedman, geçtiğimiz Cuma günü skandal bir iddiayla adını duyurdu. Kripto blog sayfası olarak bilinen Crypto Leaks, yayınladığı makalede Ava Labs’ın hukuk firmasına rakiplerine dava açması karşılığında AVAX token arzının yüzde 1’ini ve şirket hisselerini vaat ettiğini iddia etti. Bunun üzerine Ava Labs kurucusu Emin Gün Sirer, iddiaları Twitter hesabından yanıtladı. Bunu haberimizde vermiştik.

Crypto Leaks sayfasında Roche Freedman kurucu ortağı Kyle Roche’un rüşvet iddialarını kabul ettiği bir videoda yer alıyordu. Roche’un video görüntüsünde, “Token arzının belirli bir yüzdesi karşılığında yasal hizmetler sunmayı kabul ettiğim bir anlaşma yaptık…” ifadeleri net olarak seçilirken, videoyu çeken kimliği belirsiz kişinin ise, “davaları Ava Labs’ı desteklemek için bir araç olarak kullanıyorsunuz” sorusuna Roche “Doğru” diyerek iddiaları kabul etti.

“Görüntülerin arkasında Dominic Williams var”

Söz konusu iddialar karşısında sessizliğini bozan Kyle Roche, uzun bir açıklama yazısı yayınladı. Açıklamasında, Crypto Leaks sitesinde kendisinin, şirketinin ve Ava Labs hakkında yayınladığı gönderinin izni olmadan kaydedildiğini, sözlerinin çarpıtıldığını ve sarhoş olduğunu vurguladı:

“Yakın zamanda Crypto Leaks web sitesinde yayınlanan benim, şirketim ve Ava Labs hakkında bir gönderi tam anlamıyla yalandır. Görüntüler yasa dışı olarak elde edilmiş ve düzenlenmiştir. Bu işin arkasında ICP token’ın yaratıcısı olan Dominic Williams için çalışan ve bizim açtığımız menkul kıymet dolandırıcılığı davasında savunma tarafında bulunan Christen Ager-Hanssen vardır. Görüntüler ise onunla yaptığımız özel toplantılar sırasında iznim olmadan kaydedilmiştir.”

“Gizli bir anlaşmamız yoktur hiçbir zaman olmamıştır”

“Firmam 2019’dan beri Ava Labs’ı temsil ediyor. Crypto Leaks tarafından son zamanlarda yapılan kaynaksız gönderide sunulanın aksine, firmam ile Ava Labs arasında bir “gizli anlaşma” yoktur ve hiçbir zaman olmamıştır. Herhangi bir uygunsuzluk iddiasını şiddetle reddediyoruz. Bizim açtığımız toplu davalarda Ava Labs’in hiçbir müdahalesi yoktur. Onların talebi üzerine de bir dava açılmamıştır.

Videodaki ifadeler yanlıştır ve kasıtlı olarak sarhoş edilmem ve kandırılmam yoluyla elde edilmiştir. Sorulan yönlendirici sorularla beraber ifadeler son derece düzenlenmiş ve bağlam dışında birleştirilmiştir.”

“Emin Gün Sirer ve Ava Labs ekibinin geri kalanıyla olan tüm ilişkilerimde her zaman en yüksek dürüstlükle hareket ettiler. El altından, yasa dışı veya şüpheli etik bir şey yapmamı asla istemediler ve asla da istemem. Ager-Hansen ve Williams yüzsüzce beni, şirketimi ve temsil ettiğimiz değerleri korkutmaya çalışırlar. Onların yanlış ve aldatıcı taktiklerine karşı kendimizi savunmada kararlı olacağız”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu