ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Malezya, Kripto Paralar İçin Kurallarını Açıkladı

Sponsorlu İçerik

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu (SC), token satışları için düzenleyici çerçeve oluşturan ülkede dijital varlıklar hakkındaki kurallarını yayınladı. Tüm token işlemleri artık sadece komisyon tarafından onaylanan platformlar üzerinden gerçekleştirilecek.

Komisyon yaptığı açıklamada, 2007 yılında Sermaye Piyasası ve Hizmetler Yasası’nın 377. maddesi uyarınca Dijital Varlıklara İlişkin Düzenleme yayınladığını açıkladı.

Yönergede, SC’ye kayıtlı bir İlk Borsa Teklifleri (IEO) platform operatörü aracılığıyla gerçekleştirilecek tüm dijital token teklifleri için gereksinimleri ortaya koymakta.

Platform operatörleri komisyondan yetki almalı ve minimum 5.000.000 Ringiti (1.23 Milyon$) sermayeye sahip olmalı gerektiği belirtildi.

Düzenleme ayrıca, token teklifleri aracılığıyla para toplamak isteyen herkes için gereksinimleri de ortaya koymaktadır.

Düzenlemede belirtilen yatırım limitlerine tabi olarak 100 Milyon RMB tavana kadar para toplayabilir ve perakende, sofistike ve melek yatırımcıların yatırımlarından faydalanabilir.

Komisyon, bu düzenleme maddelerinin uygulanmasının ilk aşamasında uygun aracıların değerlendirmesi için ilgili platform operatörleriyle birlikte çalışacaktır. 15 Mayıs’a kadar yasal çerçeve hakkında geri bildirimlerin kabul edildiği belirtildi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu