Nedir? Nasıl? Neden?

Mashinsky, CEL token’larını iflas öncesinde borsalara taşıdı

Sponsorlu İçerik

İflas eden kripto kredi firması Celsius’un üst düzey yöneticilerinin iflas başvurusunda bulunmadan hemen önce saklama hesaplarından 17-23 milyon dolar değerinde kripto parayı nakde çevirdiği haberleri tüm mecralarda yerini bulurken, eski CEO Alex Mashinsky’ın CEL token’larını borsalara taşıdığı ortaya çıktı.

Kripto dolandırıcılıklarını ifşa ederek kamuoyuna duyuran blok zinciri araştırmacısı Coffeezilla’nın Twitter hesabından paylaşılan gönderide, 27 Eylül tarihinde Celsius’un CEO’luğundan istifa eden Alex Mashinsky, platformun yerel kripto para birimi CEL’i boşaltıyor.

Bir diğer kripto analiz platformu Nansen verilerine göre, Mashinsky, Ekim ayının başından bu yana MetaMask ve Uniswap’a cüzdanlarına yaklaşık 1 milyon dolar Celsius, USDC gönderdi. Mashinsky’yi potansiyel kötü adam olarak gösteren Youtuber Coffeezilla, eski CEO tarafından kontrol eden ve geçen ay CEL ve USDC olarak yaklaşık 225 bin 376 dolar transfer eden başka bir cüzdan tespit ettiğini ileri sürdü. On-Chain verileri ise onaylı bir Mashinsky cüzdanı tarafından finanse edildiğini gösteriyor.

“Yüzbinlerce dolar CEL dağıtmaya başladı”

Twitter hesabından paylaştığı bir ekran görüntüsünde Coffeezilla, Mashinsky için “İflasın eşiğindeki şirketinden para çaldığı için yakalandıktan sonra çeşitli cüzdanlara yüz binlerce dolar değerinde CEL token’ı dağıtmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Coffeezilla takma adıyla bilinen Stephen Findeisen, kripto para aracı kurumu Voyager Digital’ın sahte bir şekilde pazarlanması ile başlayan ve SafeMoon eski pazarlama şefinin “pump-dump” yapması da dahil olmak üzere çevrim içi dolandırıcılık araştırmalarıyla tanınıyor.

Celsius davaları devam edeceğe benziyor

Celsius dava dosyalarında açıklanan bilgilere göre, CEO Alex Mashinsky, kurucu ortak Daniel Leon ve şu an ki CTO Nuke Goldstein’in iflastan önceki Mayıs ve Haziran aylarında toplamda 56 milyon dolarlık Bitcoin, Ethereum, USDC ve CEL token çekimleri yaptıklarını ortaya çıkarmıştı. Bu bilgiye haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu