ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Meksika’da cryptojacking saldırıları arttı

Sponsorlu İçerik

Meksika’da cryptojacking saldırıları arttı. Yakın tarihli bir rapor, Meksika merkezli kuruluşların %70’inin bulut hizmetlerinden yararlanırken, ağlarının endişe verici bir şekilde dış tehditlere maruz kaldığını ortaya koydu. Yerel şirketler, özellikle geçen yıl kripto para davalarının sayısının arttığından şikayet ediyorlar.

Meksika’da Cryptojacking saldırıları yükselişte

Cryptojacking, bir saldırganın başkasının bilgisayarında veya mobil cihazında yetkisiz kripto para madenciliği yapmasıdır. Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky tarafından derlenen yeni bir araştırmaya göre, bu tür saldırıların sayısı 2020’nin ilk çeyreğinde önemli ölçüde arttı.

Yakın tarihli bir başka raporda, Meksika için de kripto paralar çekici hedefler arasında olduğu vurgulandı. Çok sayıda şirket, kapsamlı araştırmalardan sonra, hangi dijital varlıkların çıkarıldığını açıklamadan ağlarının farklı kripto paralar için madencilikte kullanıldığını bildirmişlerdir.

Bulut siber güvenlik şirketi Netskope, Latin Amerika satış genel müdürü Alain Karioty, kitle nüfusunun tehditten habersiz olduğu için kripto para çıkarmanın daha kolay uygulanabileceğini açıkladı. Şirketlerin bu tür faaliyetleri engellemek istiyorlarsa güvenlik protokollerini ve eğitimlerini geliştirmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

İngiltere merkezli güvenlik yazılımı ve donanım şirketi Sophos tarafından derlenen rapor, artan sayıda kripto para saldırısı için birincil neden olarak karşı önlemlerin eksikliğini suçladı.

Meksika’daki ana genel bulut sağlayıcıları, endüstrideki en bilinen ve kullanılan isimlerden bazıları olmasına rağmen saldırılar artmaya devam ediyor. Bunlar arasında; Amazon Web Services, Google Cloud ve Microsoft Azure yer alıyor.

Meksika’da ransomware saldırıları

Ransomware, faillerin hassas bilgileri şifrelemek veya çalmak için büyük ağlara kötü amaçlı yazılım yerleştirdiği bir başka popüler saldırı türüdür. Mağdurların tekrar bu bilgilere erişim sağlaması için saldırganlar genellikle bazı kripto para birimlerinde fidye talep ederler. Maalesef Meksika bu tür saldırılardan da payını aldı.

Bir örnek, devlete ait petrol şirketi Petroleos Mexicanos’un (Pemex) hacklendiği 2019’un sonlarında geldi. Firma tüm ülke çapında tüm operasyonel sistemlerini kapatmak zorunda kaldı. Saldırganlar daha sonra Pemex temsilcileriyle temasa geçti. Saldırganlar 5 milyon dolar değerinde Bitcoin’le fidye ödenmesini istedi.

Birkaç ay sonra, ülkenin ekonomi bakanlığı da benzer bir saldırı tespit etti. Bilinmeyen bir kuruluş bazı sunucularına sızdı. Bakanlık, hassas bilgilerin yanı sıra kullanıcıların bilgilerinin tehlikede olmadığını açıkladı.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu