ManşetNedir? Nasıl? Neden?

MetaMask, 1 milyon kullanıcıya ulaştı!

Sponsorlu İçerik

Ethereum cüzdanı MetaMask, 2019’a kıyasla %400 büyüme kaydetti ve 1 milyon kullanıcıya ulaştı.

Ethereum’un DeFi’sindeki büyüme, Toplam Kilitli Değer (TVL)’e baktığımızda açıkça görülmekte. Bu rakam önemli bir kilometre taşına ulaşmış ve 10 milyar doları aşmış olsa da, Ethereum merkezli cüzdan MetaMask da ayda 1 milyon aktif kullanıcı kaydetti. Popüler cüzdan MetaMask, büyümesiyle kanıtlandığı üzere, DeFi sektörü, Blokchain oyunları ve diğer dApp’lerdeki protokollerle etkileşime girmenin en popüler yollarından biri.

MetaMask’ı geliştiren ConsenSys firmasının pazarlama müdürü Talia Knowles tarafından yayınlanan bir yayına göre, aktif aylık kullanıcı sayısı 2019’da bildirilen 264.000’e göre %400 artış gösterdi. MetaMask kullanıcıların artmasını internetin ilk günleri ile karşılaştıran Knowles şunları söyledi:

”MetaMask kullanıcı büyümesi, internetin kendisinin geri bildirim döngüsüne benzer bir bileşik geri bildirim döngüsünde gerçekleşir. Kullanıcılar, bir siteyi kullanmak için katılıyor ve sonunda merkeziyetsiz finansta oyun oynamaya ve yeni topluluklara kadar yüzlerce başka siteyi keşfetmeye başlıyor.”

ConsenSys’in pazarlama müdürü, büyüme faktörlerinden birisinin de MetaMask’ın mobil versiyonunun piyasaya sürülmesi olduğunu söyledi. Knowles, MetaMask mobil için en yüksek kullanıcı sayısına sahip ülkelerin Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Nijerya ve Filipinler olduğunu belirtti.

Uygulamanın büyümesinin bir diğer önemli nedeni de DeFi protokollerinin artan kullanımıdır. Aşağıdaki grafik, aktif kullanıcı sayısının en yüksek artışını Mayıs ve Haziran ayları arasında olduğunu göstermektedir.

Bu, Temmuz sonunda yaklaşık 900 milyon doların DeFi protokollerinin Toplam Kilitli Değerinin 4 milyar dolara yükselmesiyle aynı zamana denk gelmektedir. Knowles’a göre, aktif kullanıcı sayısının daha da artması bekleniyor.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu