ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Nijerya’da Kripto Para Dolandırıcılığı Her Geçen Artıyor!

Sponsorlu İçerik

Dolandırıcılar, özellikle gelişmekte olan ülkelerde kripto paralara yeni yatırım yapanları hedef alıyor. Bu dolandırıcılar, yatırımcılara kısa sürede büyük getiriler vaat ederek tüm kripto paralarını alıp ortadan kayboluyorlar.

Nijerya‘daki yerel basında çıkan haberlere göre, büyük ölçekli dolandırıcı kripto para şirketleri milyonlarca masum Nijeryalıyı mağdur ediyor ve kanunlar yetersiz olduğu için ülkenin kolluk kuvvetleri çaresiz görünüyor.

Açgözlülük, insanların dolandırıcılara paralarını kaptırmasının en yaygın nedeni. Bununla birlikte, Nijeryalı yatırımcıların birçoğu, ülke ekonomisinin mevcut durumunun kötü olmasından dolayı, hızlı ve ekstra para kazanmak için yeni yollar arıyorlar. Ne yazık ki, sahip oldukları az parayı da bu yolda kaybediyorlar.

Yerel medyadaki haberlere göre, dolandırıcılar gerçek şirket gibi davranıyorlar, ancak gerçekte piramit ve Ponzi şemalarından başka bir şey değiller. Bu programların bazı sahipleri yatırımcılara bir CFD ticaret hesabı üzerinden kripto paraların fiyat hareketi hakkında spekülasyon yaparak gelir elde ettiklerini söylüyor. Diğerleri ise sadece borsalar yoluyla farklı paralar alıp sattıklarını iddia ediyorlar.

Nijeryalılar, milyonlarca kripto para kaybetmeye devam ettikçe, ülkedeki düzenleyici otoriteler sessiz görünüyor ve yatırımcıları sahtekarlığa karşı korumak için önlemleri yetersiz.

Medyaya konuşan siber güvenlik uzmanı Anthony Ogbo, hükümetin kripto para birimlerine uyum sağlamak için sağlam bir finansal sistem ve düzenleme oluşturması gerektiğini söyledi. Bu gerçekleşene kadar, yatırımcılar dolandırıcıların kurbanı olmaya devam edecek.

Anthony Ogbo:

“Ne yazık ki, hızla değişen dijital alana ayak uyduramıyoruz. Ve yetkililer yardım etmiyorlar.”

Belki de bunun nedeni, yetkililerin, özellikle Nijerya polisinin kripto paralar ve Blockchain teknolojisi hakkında çok az şey bilmesi.

Ülkenin Güvenlik ve Değişim Komisyonu (SEC), kripto para sektörü için düzenleyici bir çerçeve geliştirdiğini, kolluk kuvvetleri için kripto para eğitimi sağladığını söylese de, yatırımcıları koruma yolunda henüz bir ilerleme katedemedi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu