Nedir? Nasıl? Neden?

Pablo Escobar’ın müttefiki Satoshi Nakamoto mu?

Sponsorlu İçerik

Yasutaka Nakamoto, Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar‘ın müttefiki olarak bilinen bir mühendis. Şimdi Bitcoin yaratıcısı olduğuna inanılıyor. Bu iddiayı ispatlayabilecek bazı gerçekler bile var.

Kripto para dünyasının en gizemli konularından biri, dünyanın ilk ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin‘i (BTC) yaratan adamın kimliği. Bitcoin 2009’da ortaya çıktığından beri, yaratıcısı veya yaratıcılarının kimliği Satoshi Nakamoto olarak biliniyor. Kim olduğu hala bulunamadı, Craig S. Wright kendini Satoshi Nakamoto olarak ilan etti ve 2019’da BTC hakları için başvuruda bulundu. Dünyanın en ünlü uyuşturucu kartelini inşa eden ve yöneten Pablo Escobar‘ın müttefiki olarak bilinen Yasutaka Nakamoto‘nun Bitcoin‘in yaratıcısı olduğu iddia ediliyor.

Medellin Kartelinde Yasutaka Nakamoto’nun Rolü

Kolombiya’dan Medellin Karteli, kokaini ABD’ye taşıyan ilk uyuşturucu karteli olarak kabul ediliyor. Kartel, teslimatlarını yapmak için havayolu operatörlerine ödeme ve kapsamlı bir işlevsel dağıtım ağına sahipti. Pablo Escobar’ın Karteline bağlı şirket Escobar Inc. CEO’su Olof Gustaffson tarafından anlatılan bir hikaye şöyle özetleniyor:

“Yasutaka Nakamoto, Kolombiya uyuşturucu baronu Pablo Escobar için çalışan ve Güney Amerika’dan ABD’ye uyuşturucu kaçakçılığı yapan Pacific West Airlines’te üst düzey bir mühendis. Yasutaka, eski işvereni tarafından bir suikast girişiminden sonra 1992 yılında tamamen kamuoyunun gözünden kayboldu. Yıllar sonra Bitcoin’i yaratmak ve başlatmak için yeniden canlandı. Aynı zamanda Dorian Satoshi Nakamoto’nun da kardeşidir.”

Bitcoin‘in oluşturulması, teknik ve bilgisayar becerilerine sahip birçok programlama becerisi gerektiriyor. Yasutaka Nakamoto bu niteliği mikroişlemciler ve yarı iletkenler konusunda tecrübeli bir mühendis olarak karşılayabilir.

Yasutaka Nakamoto, Pablo Escobar tarafından düzenlenen bir suikast girişiminden sonra kaybolduğu için Satoshi Nakamoto‘nun anonim kimliğine de uyuyor. Yasutaka Nakamoto’nun kartel için neden hedef olduğu konusunda spekülasyonlar ortaya çıktı. Bunun tek mantıklılığı muhtemelen kartelin operasyonları hakkında bazı sırları bilmesiydi. Gustaffson tarafından tekrarlandığı gibi, suikast girişimi ikisi arasındaki işbirliğinin sona erdiğine işaret ediyor.

Escobar Inc. BTC işlemlerinde dikkate değer bir katılımı olan bir kuruluş. 2019’da Gustaffson ve Escobar’ın ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne kayıtlı BTC ticari markasının sahibi oldukları ortaya çıktı.

Escobar’ın şirketinin BTC ile olan bu yakınlığı ve Yasutaka Nakamoto ile bağları, aradığımız Yasutaka’nın Bitcoin yaratıcısı ilan edilmesinde uygun bir bağlantı olabilir.

Yasutaka Nakamoto Gerçek Bitcoin Yaratıcısı mı?

Yasutaka‘nın iddia edilen kardeşi Dorian Nakamoto, 2014 yılında da reddettiği bir iddia olarak spekülasyon konusu oldu. Dorian belki de Yasutaka’nın kimliği ve olası spekülasyonlarla olan bağlantısına daha fazla ışık tutmaya yardımcı olabilir. Toplamda, Yasutaka Nakamoto’nun en çok aranan Bitcoin‘in babası olduğu iddiasını doğrulamak için Escobar’ların sözlerinden daha fazlasına ihtiyacımız olacak.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu