ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Seul polisinden kripto para borsası Bithumb’a şok baskın!

Sponsorlu İçerik

Seul polisi, Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Bithumb‘a sahtekarlık iddiasıyla baskın düzenledi.

Güney Kore’nin en eski gazetesi Seoul Shinmun, bugün Bithumb’ın ofislerinin basıldığını bildirdi. Borsa, yatırımcılara yaklaşık 30 milyar won (25 milyon dolar) değerinde BXA tokenlerinin ön satışını satmakla ve daha sonra tokeni listelememekle suçlanıyor. Bunun da yatırımcılara zarar verdiği iddia ediliyor.

Bithumb, 2018’de Singapur merkezli BK Group tarafından satın alınmasıyla ilgili BXA tokenleri çıkardığını, ancak bu anlaşmanın gerçekleşmediğini bildirildi. Bithumb başkanı Lee Jung Hoon’un da polis tarafından soruşturulduğu iddia ediliyor.

Güney Kore kripto para borsaları son günlerde olaylarla gündeme gelmeye devam ediyor. Geçen hafta, Seul polisi, ticaret hacimlerinin yaklaşık %99’unu şişirdiği iddiasıyla Coinbit borsasına el koydu. Araştırmaların sonucunda, borsa ve ekibinin en az 84 milyon dolarlık haksız kar elde ettiği ortaya çıktı.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu