Nedir? Nasıl? Neden?

Ray Dalio: Finansal piyasalar önümüzdeki 5 yıl kötü durumda

Sponsorlu İçerik

Bridgewater Associates’in kurucusu ve dolar milyarderi Ray Dalio, ABD’deki para politikasının sıkılaştırılmasını eleştirerek finansal piyasaların önümüzdeki beş boyunca kötü durumda olacağını düşündüğünü açıkladı.

Milyarder yatırımcı Ray Dalio, yakın tarihli açıklamasında ABD’deki para politikasının sıkılaştırılması ve küresel krizin göz önünde bulundurulduğunda, finansal piyasaların önümüzdeki beş yıl boyunca kötü gün durumda olacağını kaydetti. Söz konusu zorlu dönemin kripto para piyasaları için geçerli olacağını da bildirdi. Dalio konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“2009 yılında finansal piyasalarda yaşanan yükselişle, kripto para birimleri dahil olmak üzere tüm sektörlerde çoğu hisse senedi ve yatırım aracının durdurulamaz büyümesi arttı. 2014, 2017 ve 2022’de görülen büyük düzeltmeye rağmen, kripto varlıklar son 10 yılda %10.000’e varan kazançla piyasalardaki en karlı varlıklar arasında yer almaya devam ediyor. Ancak dünya genelinde yaşanan enflasyon artışı ve ekonomik sıkıntılar, faiz artırım döngüsünün başlamasına neden oldu. Para politikasının sıkılaştırılmasıyla birlikte yatırımcılar, fonlarını Bitcoin ve diğer kripto para birimleri gibi yüksek riskli varlıklardan uzaklaştırıyor. Ne yazık ki bu eğilim Fed ve diğer finansal düzenleyiciler dönene kadar devam edecek.”

Para politikası değişiklilerinin etkileri hemen olmayacak

Para politikasında yaşanabilecek değişikliklerin borsa üzerindeki etkisinin hemen görülmeyeceğini söyleyen Dalio, tahminlerinin olumsuz yönde olmasının sebebinin de bu olduğunu söyledi. Tarihsel olarak, faiz artırım döngüsünün sonunun S&P 500 gibi endekslerde ortama %20’lik bir düşüşle piyasanın kan gölüne döneceği tahmininde bulundu.

Ancak, Bitcoin gibi varlıklarda yaklaşan bir geri dönüşün bazı işaretleri olduğu için milyarderin tahmini %100 doğru olmayabilir. Ancak bu olasılıklar çoğunlukla, kendini henüz, uygun bir analiz tekniği olarak kanıtlamamış olan kripto para biriminin zincir üzerindeki performansına bağlıdır.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu