ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Riot Blockchain, 1.000’den fazla madencilik makinesi aldı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin madencilik şirketi Riot Blockchain, Salı günü gerçekleşecek olan Bitcoin halving yaklaşırken 1.000’den fazla ek madencilik makinesi satın aldığını duyurdu.

Şirket, 1.040 yeni nesil Bitmain S19 (95 TH) Antminer satın aldığını açıkladı. Genel olarak, şirket makinelere sadece 2 milyon dolar harcadı. Madencilik şirketi, kapasitesini 2.000’den fazla madencilik makinesine çıkardı.

Şirketin yaptığı açıklamada:

”Toplam 2.040 yeni S19 madencisi, 2020’nin üçüncü çeyreğinde teslim alınacak ve dağıtılacak. Toplam 2.040 yeni S19 alındıktan ve tam olarak çalışmaya başladıktan sonra, Riot toplam çalışma hash oranının yüzde 80’in üzerine çıkarak saniyede yaklaşık 457 peta hash (PH / s) olacağını tahmin ediyoruz ve yaklaşık 16.5 megawatt enerji kullanacağız.”

Bu, geçen ay göz önüne alındığında, şirketin COVID-19’un getirdiği ekonomik sorunların şirketin para kaybetmesine ve maddi olarak zor zaman geçirmesine neden oldu.

Nisan ayının başlarında, Riot Blockchain, çalışanlarının çoğunun evde kalmaya ve karantinaya almaya zorlandıklarını açıkladı. Bazıları madencilik operasyonlarını uzaktan yürütmeye devam ederken, sorun Bitcoin ve kripto para madenciliğinin ABD’de zorunlu olmayan bir girişim olarak görülmesiydi. Böylece, birçok kişi makinelerini kapatmış ve yeni Bitcoin blokları çıkarılmamıştı.

Riot Blockchain, kendi madencilik şirketini işletmenin yanı sıra, bağımsız madencilere de ekipman satıyor. Ekonomik nedenlerden dolayı kapanma, Riot‘un gerekli satışları yapmasını engelledi ve sonuç olarak, gelirinde düşüş yaşadığı iddia edildi. Aslında, Riot, gelecekte ne olacağını tahmin edemedi.

O zaman, şirketin yaptığı açıkladı:

”Madencilerimize etkin bir şekilde hizmet veremezsek, madenciler çevrimdışı olduktan sonra Bitcoin madenciliği yeteneğimiz olumsuz etkilenecek.”

Bitcoin halving yaklaşıyor

Şimdi, şirket kendi çıkarma çabalarını artırıyor gibi görünüyor, ancak halving sadece birkaç gün içinde gerçekleşecek ve bu başka bir sorun. Madencilik sürecinde kazanacak para ne olursa olsun halving’den sonra yarı yarıya azalacak, bu da Riot‘un, birçok makinesine rağmen birkaç ay önceki gelirini elde edemeyeceği anlamına geliyor.

Her iki durumda da, operasyonuna 1000’den fazla madencilik makinesinin eklenmesi, çok geç bir durum gibi görünüyor. Merkezi Colorado’da bulunan Riot Blockchain, bölgenin ucuz ve uygun fiyatlı enerji oranları göz önüne alındığında, madencilik operasyonunun bir kısmını New York’a doğru taşıdı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu