ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Rusya ekonomi bakanlığı kriptoları yasaklamaya karşı çıktı

Sponsorlu İçerik

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, kripto paraların kullanılmasının yasaklanmasının sadece kontrolsüz bir kara pazarın yükselmesine yol açacağına inanıyor.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, kripto para kullanıcıları için sert cezalar öneren yasa tasarısına karşı bir tavır aldı. Daha önce, Devlet Duması kamuya kripto para kullanımına ilişkin yeni bir yasa tasarısı sunuldu. Geçilirse, Rusya‘nın kripto para endüstrisi üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Kanun taslağı, kripto paralarla işlem yapmak için sert cezalar ve hapis cezaları öneriyor. Ancak ekonomi bakanlığı kripto paraları yasaklamanın kullanımını durdurmayacağına inanıyor.

Rusya ekonomi bakanlığı, yasa tasarısı kabul edilse bile, ülkede kripto para kullanımını durdurmayacağını belirtti. Ekonomi bakanlığı, Devlet Duması’na yazdığı bir mektupta, kullanıcıların Rus hükümetinin yetki alanı olmadığı platformlarda kripto paralara erişim sağlayacağını söyledi. Bu hükümetin koruyucu önlemlerini geçersiz kılacak. Ekonomi bakanlığı, yasaklamak yerine kripto para endüstrisini düzenlemeye çağırdı. Kripto paralar doğası gereği merkezi olmadıkları için dünyanın hiçbir yerinde yasaklanamaz ve insanlar her zaman erişebilirler.

”Rusya Merkez Bankası kripto para düzenlemelerini denetlemeli”

Yerel haber ajansı Kommersant’a göre, ekonomi bakanlığı hükümetin hem kullanıcılar hem de ihraççılar için yönergeler oluşturmasını savunuyor. Ayrıca, Rusya merkez bankasının kripto para endüstrisi düzenlemelerinin uygulanmasını denetlemesi gerektiğini öne sürdü. Devlet Dumasının finans piyasaları komitesi başkanı Anatoly Aksakov, kripto para endüstrisi hakkında benzer açıklamalar yapmıştı. Ancak, Rusya merkez bankası kripto para endüstrisi hakkında karşıt görüşlere sahip. Rusya Merkez Bankası yöneticisi daha önce ülkede kripto para kullanımını yasaklayacak herhangi bir yasayı destekleyeceklerini söylemişti.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu