ManşetNedir? Nasıl? Neden?

SEC, Kik davasında Telegram benzeri bir sonuç istiyor

Sponsorlu İçerik

Cuma günü SEC, New York mahkemesine yapılan bir başvuruda, messenger uygulaması Kik‘in 2017 yılında kripto para birimi Kin için token satışında yasadışı bir şekilde 100 milyon dolar topladığını savundu. Kik, kendi dosyasında bunu reddetti.

Taraflardan her birinin dosyalanması, geçen ay diğer tarafın ayrı dosyalarda yaptığı iddialara yanıt veriyor. Mahkeme davanın kapalı olduğunu düşünürse, 8 Mayıs’ta kaybeden tarafın temyizini bekleyen bir karar verecek. Aksi takdirde, dava duruşmaya geçebilir.

Ancak, şu anda neredeyse bir yıl süren davanın sonuçları, Gelecekteki Token’lar İçin Basit (SAFT) bir anlaşma yoluyla para toplayan kripto para şirketleri için büyük sonuçlar doğuracak.

Ancak SEC, SAFT‘lerin menkul kıymetler yasasını atlattığını düşünmüyor. Kik aleyhindeki son başvurusunda SEC SAFT yatırım sözleşmesinin tabutuna başka bir çivi çakmaya çalışıyor” açıklamasını yaptı.

SEC, Mart ayında Kik‘in token satışının ABD menkul kıymet yasalarını geçeceğini bildiğini savundu. Kik, savunmada, rutin olarak “yatırım sözleşmesi” nin bir para birimi olan Kin için çok belirsiz olduğunu, bir yatırım sözleşmesi olmadığını savunuyor.

Komisyon ayrıca Kik‘in token alıcılarının önemli bir kısmının akredite yatırımcı olmadığını ileri sürüyor. Kin yalnızca akredite yatırımcılara satmış olsaydı, menkul kıymetler düzenlemesinden muaf tutulabilirdi.

Daha ziyade, satın alanlar kar elde için alan çoğunlukla kripto para OTC’leri ve borsaları. Anderson Kill hukuk şirketinin ortağı Preston Byrne bunu “gizlenmiş bir kamu dağıtımı” şeklinde yorumladı.

Geçen ay New York Mahkemesi, SEC‘e Telegram‘a karşı geçici bir tedbir kararı verdi ve SEC‘in yasadışı yollardan talep edildiği 1.7 milyar dolarlık ICO‘dan token dağıtmasını etkili bir şekilde engelledi. Telegram’ın ICO‘su, Kik gibi bir SAFT satışıydı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu