ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Simon Le, OneCoin’den sonra OneLink ile yeniden ortaya çıktı

Sponsorlu İçerik

OneCoin, dünyanın dört bir yanındaki yatırımcıları milyarlarca dolar dolandırdığı için kripto para endüstrisinde yer alan en büyük dolandırıcılıklardan biri olarak kabul ediliyor. Gerçek adı Le Quoc Hung olan OneCoin dolandırıcılığının en iyi kazananlarından biri olan Simon Le, yeni bir dolandırıcılık olan OneLink ile geri döndü. Le, sosyal medyayı yeni yatırımcıları cezbetmek için kullanıyor.

Simon Le, dolandırıcılığı teşvik etmek ve yatırımcıların programa yatırım yapmasını sağlamak için sosyal medya platformlarını kullanıyor. Çoğunlukla ilgi çekmek için ünlü kişileri kullanarak video paylaşım devi YouTube‘a kullanıyorlar. OneLink, diğer herhangi bir piramit şeması dolandırıcılığı gibi çalışıyor. Dolandırıcılığa yatırım yapmak için yatırımcıların en az 100 $ yatırması gerekiyor ve 250 OLX puanı kazanıyorlar. Para, stabilcoin Tether (USDT) ile ödeniyor. Diğer Ponzi programlarında olduğu gibi, bir yatırımcı sadece başkalarını işe alırsa para kazanıyor ve yatırımın %10’unu doğrudan işe aldıkları yatırımlardan alıyor. OneLink dolandırıcılığı, yatırımcılarını ne kadar kazandıklarını belirleyen farklı konumlara yükseltiyor.

Raporlar, Simon Le‘nin şu anda ABD ile iade anlaşması olmayan iki ülke olan Dubai veya Vietnam‘da ikamet ettiğini iddia ediyor. Bu, kolluk kuvvetlerinin onu geri getirmesini ve Ponzi planını yürüttüğü için suçlamayı çok daha zorlaştırıyor. 

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu