Nedir? Nasıl? Neden?

Solana CEO’sundan hack açıklaması: Hedef iOS ve Android cüzdanlardı

Sponsorlu İçerik

TSİ ile sabaha karşı gerçekleşen Solana “sıcak” cüzdan saldırısının ardından Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko’dan ilk ciddi açıklama geldi. Yakovenko, konuyla attığı tweet’te hack olayının “tedarik zinciri saldırısı” sonucunda gerçekleştiğini belirtti. CEO, iOS tabanlı cüzdanların saldırıya uğradıklarını söylese de bazı tweet’lerden sonra “Android tabanlılar da saldırıya uğramış gözüküyor” dedi.

Solana ağırlıklı olarak Phantom ve Slope cüzdanlarını hedef alan hack saldırısının ardından Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko Twitter hesabı üzerinden kısa bir açıklama yaptı. Detaylı olmayan ve merakları gidermeyen açıklamada CEO, şu ifadeleri dile getirdi:

“Hack olayı, IOS’a yönelik bir tedarik zinciri saldırısı gibi görünüyor. “Etkilenen cüzdanların çoğu, jeton alımı dışında hiçbir etkileşimi olmayan sol boşluklu cüzdanlar gibi görünüyor.”

Söz edilen tedarik zinciri saldırıları genellikle bilgisayar korsanları sisteme sızdığında ve kendi kötü amaçlı programlarını protokollere yerleştiğinde ortaya çıkar. Uzmanlar, Solana hack’inde saldırganların IOS tabanlı cüzdanlara saldırarak anahtar kelimeleri açığa çıkardığını düşünüyor.

İtirazlar üzerine açıklamalarını değiştirdi

Yakovenko’nun yaptığı açıklamasının ardından bazı kullanıcılar itiraz eti. Solana Labs CEO’su tweet’inin altına IOS kullanıcısı olmayan, Android cihazı kullanmalarına rağmen hack’lendiğini belirten kişiler yorum yazdı. Bir kullanıcı, IOS ve Android cihazı kullanmamasına rağmen fonlarının çalındığını bile belirtti.

Bu yorumlardan bir süre sonra Solana Labs CEO’su, “Android sistemli cüzdanlar da saldırıdan etkilenmiş gözüküyor. Şu ana kadar anlatılan tüm olaylarda, anahtar kelimelerin mobil cihazda üretildiği görülüyor. Şikayetlerin çoğu Slope cüzdanıyla ilgili ama birkaç adet Phantom da var” dedi.

KuCoin ve Binance “varlıklarınızı bize gönderin” dedi

 Genellikle sıcak cüzdan olarak bilinen internet erişimi olan cüzdanlar, soğuk cüzdanlara göre çok daha savunmasız olarak görülüyor.

 Dünyanın en büyük borsalarının CEO’ları yaşanan olaya kayıtsız kalmazken Kucoin CEO’su Johnny Lyu, “Solana ekibiyle temas halindeyiz. Kucoin’deki SOL tokenleri güvende” dedi. Binance CEO’su Changpeng Zhao, “Soğuk bir cüzdanınız yoksa, kripto paralarınızı bizim gibi güvenli merkezi borsalara gönderebilirsiniz” dedi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu